2019. 10. 26.

Hirdetés: 2019. október 27.


1. A hajnalban áttértünk a téli időszámításra. A vasárnapi miserend nem változik. Hétköznap az esti misék 6 órakor kezdődnek. Október utolsó hetében a rózsafüzért este fél 6 órakor keydjük.

2. Ma a Mikó vár melletti  parkolóban délután fél 6 órakor őrtűzet gyújtunk. Jelen lesznek az MTVA-tól is.  Ugyanott aláírás gyűjtést tartanak a történelmi régiókért indított kezdeményezésért. Személyazonossági  igazolvány legyen az illetőszemélynél.

3. Hétfőn az esti 6 órás mise után a Millennium templomban bemutatjuk: “Márton Áron a mi “szent” püspökünk – Napló egy csodás gyógyulásról” című könyvet, mely a balesetet szenvedett Mihai Zoltán tisztelendő csodás gyógyulásáról szól. 

Az esti misén és a bemutatón jelen lesz Zoltán atya is. A keménykötésű könyv 184 oldalas, készült a Tipographic nyomdában. 
A könyvet felterjesztettük a Főegyházmegyei Hatósághoz, az Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá avatási eljárásával megbízott posztulátornak. A könyv megvásárolható a plébánián és a kegytárgyboltban.

4. A plébániai hittanórák a héten szünetelnek. Helyette Mindenszentek napján vegyenek részt a szentmisén.

5. Mindenszentek napja kötelező ünnep. Szentmisét végünk reggel fél 7, 7, 11 és 18 órakor. A halottakért végzett Liberát 15 órakor tartjuk a Róm. Kat. temetőben, utána a síremlékek áldjuk meg. Elsőpénteken délelőtt meglátogatjuk betegeinket. Akikhez nem tudunk elmenni, azokhoz egy hét múlva megyünk.

6. Szombat Halottak napja a szentmiserend: fél 7, 7, 11 és 18 órakor.

7. November 1-8. között teljes búcsú nyerhető naponta egyszer a halottak részére, ha szentségekhez járulunk, meglátogatjuk a temetőt vagy templomot és elimádkozzuk a Hiszekegyet, Miatyánkot a Szentatya szándékára. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése