2019. 10. 06.

Hirdetés: 2019. október 6.


1. Ma első vasárnapi szentségimádás a ¼1-es mise után ¾5 óráig.
2. Ferenc pápa októbert rendkívüli missziós hónapnak nyilvánította a missziós apostoli lendület és hév megújítására. Október 7-én, Rózsafüzér Királynőjének ünnepén egy világméretű rózsafüzér imádkozásba kapcsolódunk délután 4 órakor. Ezen felhíváshoz csatlakozik a Mária Rádió Világcsaládja is.
Október 18-án délelőtt 10 órakor az „Egymillió gyermek együtt imádkozik a békéért és az egységért” nevű kezdeményezéshez társulva, templomainkban iskolás gyerekekkel együtt imádkozzuk a rózsafüzért.
Hétköznap este fél 7 órától rózsafüzért imádkozunk.
3. A plébániai hitoktatás és bérmálási felkészítő:
Kedden: az előkészítősük, az I és a II. osztályba járó gyerekeknek 3-4 órág, a IV-V. osztályosokat kedden 4-5. óráig hittan. Csütörtökön a VI-VII-VIII. osztályosok részére 4-5 óráig. Az ifjúsági óra csütörtök este fél 8-tól van.
Az elsőáldozók I. csoportjának pénteken 3-4. óráig, a II. csoportba járóknak 4-5 óráig van a felkészítő.
4. Pénteken a bérmálkozásra készülő diákoknak este 19 órakor felkészítő.
5. Pénteken keresztelői felkészítő du. 6 órakor.
6. Szombaton ministránsképző de. 10 órakor.
7. Jövő vasárnap, október 13-án a Millenniumi templom búcsúját fél 1 órakor tartjuk. Ezért a 11 órás mise kimarad.
8. Megjelent a Krisztus világa októberi száma. Jövőt összevarró október – Ferenc pápa csíksomlyói látogatása és  jövőnket összevarró októberről,  
Önmagát pazarló nemzet. Október 6. kapcsán arra keresünk választ, hogy Mit szerethettek más népek fiai a magyarokban? És mi állította a magyar szabadságharc mellé az osztrák, a német, a horvát és a szerb nemzetiségű tábornokokat? Továbbá Kányádi Sándorra emlékezveVersei minden nap velünk vannak címen Mirk László tanár úr a gyermekhallgatóságát könnyen szóra biró, meséltető, feleleteket váró Sándor bácsit és verseit idézi meg. Szent XXIII. János pápa humora.


9. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Ludas Matyi című előadása újra megtekinthető,  október 8-án, kedden 19:00 órától és 9-én, szerdán 13:00 órától kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Városi Művelődési Házban. Jegyek válthatóak a Csíki Mozi jegypénztárában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése