2020. 09. 11.

Hirdetés: 2020. szeptember 11.

1. Szeptember 11-én, pénteken az esti szentmise után Frigyesy Ágnes Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró: Íme az én szeretett fiam! című kötet bemutatóját tartjuk. A szerző Böjte Csaba testvér életével ismertet meg. A könyv csak a helyszínen vásárolható meg, és a szerző dedikálja.

2. Szeptember 12. Szombat. Szűz Mária nevenapja, emléknap. Csíksomlyón fél 11 órakor szentmise.

3. Vasárnap a Szentföldi Katolikus Egyház támogatására szervezett gyűjtés történik. Szolidaritási gesztus a Szentföld javára, a Jézus Földjén élő testvérek támogatására” – Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa így foglalta össze a gyűjtés szándékát, amelyet szeptember 13-án tartanak a világ minden templomában a Közel-Kelet keresztényei javára.

4. Szeptember 13-án, vasárnap a ¼1-es mise után a Millennium templomkertben Komitas, az örmény Bartók címmel nyílik kiállítás. Az örmény Genocídium áldozatának életét Bodurján Ágota zenei szakértő ismerteti, az esemény méltatója dr. Puskás Attila.

5. A Szent Kereszt felmagasztalása templom búcsút szeptember 14-én tartjuk 11 órakor és este 19 órakor. Ft. Virág László nyug. kászonújfalvi és Ft. Tamás József lázárfalvi aranymisés papok hirdetik az igét. A búcsúmiséket közvetíti az erdélyi Mária Rádió. E napon van plébániánk örökös szentségimádása is. A beosztást megláthatod, ha az alábbi címre klikkelsz

TEMPLOM BÚCSÚ - ÖRÖKÖS SZENTSÉGIMÁDÁS szept. 14-én

6. Hétfőn kezdődik a 2020/21-es iskolai év. A tanulónak iskolára van szüksége, ahol együtt lehet a társaival. Tanító vagy tanár kell neki, aki cselekvésre készteti. Az iskolát nem pótolhatja semmi. Imádkozzunk iskoláink zavartalan működéséért.

7. Előre felhívjuk a kedves híveink figyelmét, hogy akik szeptember 15-től 19-ig, vagyis keddtől szombatig megemlékező szentmisét jegyeztettek elő, reggel nem 7 órakor, hanem 8 órakor tartjuk. Este nem 7 órakor, hanem 6 órakor tartjuk. Mivel a szentmisét a Mária Rádió közvetíti, ezért nekünk kell igazodnunk műsorrendjükhöz. Megértésüket előre is köszönjük.

 
8. Katolikus sajtó és ingyenes imakönyvek kaphatók a kegytárgyasnál.

9. Az őszre maradt elsőáldozók  3. csoportjának ünnepélyes elsőáldozása szeptember 20-án, vasárnap 9,30 órai szentmisén lesz.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése