2020. 09. 19.

Hirdetés: 2020. szeptember 20.

1. Ma az őszre maradt kisdiák elsőáldozása lesz a fél 10 órás szentmisén.

2. Az Erdélyi Mária Rádió a Millenniumi-templomból fél 11 órától közvetíti a rózsafüzért, utána a szentmisét.

3. A Krisztus világa folyóirat szeptemberi száma kapható a kegytárgyasnál és a ministránsoknál. Ingyenes imakönyvek kaphatók a sekrestyében.

4. A szentmisék rendje hétköznap reggel 6,30 és 7 órakor, este 7 órakor.

5. A diákok plébániai hitoktatását október 5.-től kezdjük.

6. Holnap, szeptember 21-én a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes -Zeng a lélek, zeng a szó... című új folklórműsorát  mutatja be a Városi Művelődési Házban. Az előadás 19:00 - kor kezdődik. Belépőjegy: 25,00 lej – teljes értékű jegy, 15,00 lej – kedvezményes jegy diákoknak és nyugdíjasoknak.

7. Jövő vasárnap, szeptember 27-én Szentírás vasárnapja és gyűjtés a Katolikus Biblia Társulat támogatására. Du. 3 órakor közös Szentírás olvasást tartunk a Millennium-templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

8. Jövő vasárnap országunkban helyhatósági választásokra kerül sor. Ebből az alkalomból felhívással fordulunk a Kedves Hívekhez és minden jóakaratú emberhez. Népének jövőjéért és egyházának sorsáért felelősséget érző, minden jóakaratú katolikus hívő, járuljon az urnákhoz és szavazzon. Ez alkotmány biztosította jogunk, nem csak politikai ténykedés, hanem valláserkölcsi kötelességünk is. A keresztény hívő arra hivatott, hogy hitével összhangban lévő döntést hozzon. Azokat a személyeket segítse szavazatával, akik az emberi és kisebbségi jogokat tiszteletben tartják, támogatják a családot, tisztelik az életet annak első pillanatától, a természetesen bekövetkező végéig. Óvják a békét, a keresztény erkölcsöt és kultúrát, valamint a teremtett világot. Ezeket az elvárásokat fogalmazta meg Isten Szolgája Márton Áron püspök 1940. december 21-én közzétett felhívásában: „Választások alkalmával szabadságában áll mindenkinek, sőt kötelessége, hogy az Egyház álláspontja és a keresztény jó erkölcsök szempontjainak betartásával szavazatát lelkiismerete szerint adja le.” 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése