2022. 04. 09.

Hirdetés: 2022. április 10.

Virágvasárnapján vasárnapi miserend van: reggel 7:00, 8:00, 9:30, 11:00 és 19:00. 

A 11 órakor kezdődő szentmise a barkaszenteléssel kezdődik, utána körmenet, passió. Ezért a ¼ 1-es szentmise kimarad.  

Az Apostolban tévesen jelent meg a tavalyi, járványos virágvasárnapi program, amiért elnézésüket kérjük.

 

1. Húsvétra "szeretet kosarat" készítünk  - üzletben összeállított kétféle csomagról van szó -, amivel örömet akarunk szerezni, ínséges testvéreinknek. Pénzadománnyal lehet az akciót támogatni.

 

2. Keresztútat végzünk ma, nagyszerdán 18:15 órakor, Nagypénteken du. 3 órakor.

 

3. Nagyhéthőn, kedden és szerdán a diákok gyóntatása a Szent József kápolnában és a Millenniumi templomban. A program a hitoktatóknál.

 

4. Három napos lelkigyakorlatot tartunk hétfőn, kedden és szerdán este 7 órakor. A héten szünetel a hittanóra. A bérmálkozók e 3 napon vegyenek részt a misén, után személyes tájékoztatóra kerül sor. Igét hirdet P. Bátor Botond pálos atya. A mise előtt és alatt gyóntatás a templomban.

 

5. A szenthárom nap reggelén, 7:30 órakor Jeremiás síralmai a Szent Kereszt templomban.

 

6. Nagycsütörtökön este 7 órakor, az Oltáriszentség  szerzésének és a papság szentségének alapítása, szentmise. Lábmosás szertartása. A szentmise végén oltárfosztás, amit csendes szentségimádás követ.
 
7. Nagypénteken Urunk kínszenvedésére és halálára emlékezünk. Szigorú bőjt van. Délután 3 órakor keresztút. A liturgiát du. 6 órakor kezdjük.

8. Nagyszombaton este 8 órakor vigília-mise, a Millenniumi-templomtéren fényünnepséggel kezdjük. Húsvéti örömének. A szentmise végén a feltámadási liturgia és körmenetet tartunk. A vigíliára hozzanak magukkal gyertyát.

9. Húsvétvasárnap reggel 8 órakor ünnepélyes ételszentelés a Főtéren, ezért a 7 és 8 órás szentmise elmarad. Szentmisét végzünk: 9:30; 11:00; 12:15 és 19:00 órakor.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése