2022. 04. 23.

Hirdetés: 2022. április 24.

1. Ma az Isteni irgalmasság vasárnapja. Teljes búcsú nyerhető a szokásos feltételekkel. Egy órás szentségimádást tartunk a ¼1-es szentmise után. A búzaszentelést a 11 órakor kezdődő szentmisében tartjuk.

2. A népszálálóbiztosok várják a kedves híveket szombaton és vasárnap az altemplomban és a város megjelölt munkapontjain.

3. Az elsőáldozók részére hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön hittanóra du 3-5 óráig a plébánián, azoknak akik az utóbbi négy napban ne voltak jelen, és azoknak is, akiknek hiányzásuk volt a héten. A megjelenés kötelező és kizáró jellegű.

4. Kedden Szent Antal kilenced. 

5. Pénteken keresztelői felkészítő 18 órától.

6. Szombaton a hivatásokért szentségimádás 10:30-tól 19 óráig.

7. Szombaton az I. csoportba járó diákok templomi próbája du 4 órakor, utána elsőgyónás; a szülők és keresztszülők részére du. 6 órától gyóntatás.

7. Jövő vasárnap, május 1-jén 10 órakor kezdődik az elsőáldozók I. csoportjának ünnepi szentmiséje, ezért a 11 órai szentmise kimarad.

A II. csoportba járó gyerekek elsőáldozása május 15-én 10 órakor lesz.

8.   Egyházközségi Apostol, katolikus sajtó, kegytárgyak, könyvek kaphatók a kegytárgyasnál.

9.
A Krisztus világa folyóirat áprilisi száma kapható a ministránsoknál, a kegytárgyboltban és a sekrestyében. A tartalomból: Beteljesedett! Húsvétkor átérezzük, hogy Jézus keresztje megszelídíti az erőseket és megerősíti a gyengéket. Erre utal a tövisi templom feszületén levő szalagfüzér üzenete: „Aki téged jobbanszeret, mint én, azt jobban szeretheted, mint engem!” És azóta velünk van az oltár rejtekén, a gyermeki mosolyban, a jegyesi pillantásban, a kereszt hordozásban, s még a halálban is – olvassuk a vezércikkben.
Örök evangéliumÉs akit nem oldoztok föl…, Bellon Gellért püspök elmélkedése. Amikor válságban van a gyónás szentsége, figyeljünk arra, hogy Jézus felhatalmazást adott egyházának a bűnök visszatartására! Ez vonatkozik azokra, akik nem akarnak szakítani a bűnös kapcsolattal vagy az okozott kart nem akarja visszatéríteni. Ez a bűnmegtartási hatalom félelmetes hatalom. Ezt és a megbocsátó hatalmat miért nem merjük elhinni? (3. oldal)
Bartimeusként – Életízű, modern keresztút. A gyermek és ifjú, aki a család és közösség ima formáival hadilábon állt, idővel eljut oda, hogy ezek lelkisége a mindannapok éltetői lettek. Kiáltozik meg nem szűnően, mint a jerikói útmentén ücsörgő, köpenyébe burkolózó, lepisszeget, boldog, vak koldus, Bartimeus…Hozzá, aki évtizedekig dolgozott Názáretben.. Aki mezitlábas vándorként járt… aki megáldotta a gyermekeket…Aki hatalmasok előtt is megőrizte méltóságát… Aki halottakat támasztott, de rejtetten támadt fel… Aki az élő és éltető vizek forrása.. Jézus, Dávid fia, könyörülj rajunk! – Peregnek az imá… - Sárközi Sándor piarista írása.

Három cím, melyet az Úr Jézus megtiltott, egyházunk mégis használja – Dr. Jakubinyi György ny. érsek úr írása. Nem hiányzik a derás oladal vagy a keresztrejtvény sem. 

Kapható a ministránsoknál…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése