2022. 04. 16.

Hirdetés: 2022. április 17.

1. Hívő lélekkel és zengő énekléssel megünnepeltük Urunk feltámadását. Mielőtt elbúcsúznánk megköszönöm mindnyájuknak, hogy komolyan készültek húsvét ünnepére és buzgón bekapcsolódtak nagyhét liturgiájába, szentségekhez járultak és áhítattal részt vettek a feltámadási szentmisén. Azoknak is köszönetet mondunk, akik adományaikkal vagy éppen a templom takarításnál vagy díszítésnél segítettek. Isten fizesse!

2. Az ünnepélyes ételszentelést reggel 8 órakor tartjuk a Főtéren. A felállást a Márton Áron szobortól kezdjük. Egyenes, telt sorokat alakítsunk ki a Szakszervezetek Művelődési Házától haladva a Megyeháza felé, amíg a tér megtelik. Ezután észak irányban a Temesvári sugáruton az Állatpatikáig. Dél irányban a MGK-tér felé, a görög katolikus templomig az utcán és a sétányon. 

A sorok kialakításánál 9 karszallagos egyháztanácsos áll segítségükre, irányításukat kövessék. A székely ruhát fel lehet ölteni, és a katona-nemzethez méltóan vegyünk részt.

3. A húsvéti szentmise rendje: fél 10-kor, 11, ¼1. és 19 órakor.

A Szent József kápolnában fél 9 órakor.

Szécsenyben 10 órakor van szentmise és ételszentelés.

4. Húsvéthétfőn vasárnapi sorrendben végezzük a szentmiséket: 7, 8, 930 ; 11; 1215; és 19 órakor. A misék előtt és alatt gyónási lehetőség van.

5. Kedden hétköznapi miserend van: reggel fél 7, 7, és este 7 órakor. Kedden tartjuk a Szent Antal kilencedet, az esti misében elmélkedéssel.

6. Kedden a PSALLITE ifi együttesünk Húsvéti koncertjét tartja a Szent Kereszt templomban.


7. Az elsőáldozók részére szerdától szombatig hittanóra: az I. csoportnak de. 10-12 óráig és a II. csoportnak délután 3-5 óráig.

Akik nem tudnak ekkor részt venni, azoknak április 25-28-ig délután 3-5 óráig tartjuk.

8. Figyelmükbe ajánljuk az Egyházközségi Apostolt. Az információk benne vannak. A Krisztus világa folyóirat áprilisi száma kapható a ministránsoknál, a kegytárgyboltban és a sekrestyében. A tartalomból, Jakubinyi érsek úr írása: Három cím, melyet az Úr Jézus megtiltott, egyházunk mégis használja – ha elolvassuk megtudjuk értelmét. És egy vicc a derűs oldalról: Két idős szerzetes üldögélés az egyik megszólal: - Milyen szomorú dolog megöregedni. – Mégis ez az egyetlen lehetőség arra, hogy hosszan éljünk... válaszolta a társa. Jó olvasást kívánunk.

9. Jövő vasárnap, az Isteni irgalmasság vasárnapja. Teljes búcsú nyerhető a szokásos feltételekkel. Részleges búcsú akkor nyerhető, ha a hívő az irgalmas Jézushoz fordul imádságával. Egy órás szentségimádást tartunk majd a ¼1-es szentmise után.

10. Befejezésül mindnyájuknak, szeretteiknek és minden jóakaratú embernek kegyelemteljes húsvétot adjon a Feltámadt Üdvözítő.

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése