2015. 08. 03.

A magyarországi Mária Rádióért!



Tisztelt Honfitársaim!
Nagyon szép a magyar Alkotmány, amelynek kezdő sora Isten áldását kéri. Legyen dicséretére a magyar Parlamentnek, amely megszavazta, és kiállt a keresztény értékek mellett. 
A keresztény értékek meggyökereztetését és védelmét hívatott szolgálni a Mária Rádió, miután közel félévszázadon keresztül a kommunista hatalom minden eszközzel ki akarta irtani azt a lelkekből. Mária országának kiválasztottsága és feladata, küldetése pedig a krisztusi igazságok terjesztése. Kiválasztottságunk leírása Petrus Ranzani püspök, humanista történetíró tollából maradt ránk. Géza nagyfejedelem álmában a Szűzanyától kapta az ígéretet, Szent István pedig felajánlásával megpecsételte. Az első világháborút követő nemzeti szétszakítottságba került nemzedékek megmaradását szolgálta a  keresztény értékek megőrzése és továbbadása. 
Az 1989-es változások lehetővé tették értékeink nyílt felvállalását és azok továbbadását a média segítségével is. Megbizonyosodtunk arról, hogy megmaradásunk szolgálatában igen fontos eszköz a Mária Rádió úgy Magyarországon mind Erdélyben.
A csíksomlyói MR stúdió sugárzása eléri a Kárpátok keleti lejtőin lakó moldvai magyarokat, a csángókat is. Egyszerre kettős szolgálatot  tesz a Mária Rádió, az anyanyelv és apáink hitének megőrzését. Komoróczy Géza professzor mondotta 1994-ben a széttagoltságban élő örményekről, amely megállapítás a magyarságra is érvényes: „a politikai széttagoltságba, diaszpóra-létbe taszított kultúrákra jellemző módon a hagyomány, az apák hitének a megőrzése és továbbadása a legfontosabb!”
A Szent István alapította országban, a Mária Rádió nem mást szolgál, mint Szent István hitének megőrzését és továbbadását, a magyarság megmaradását. E rádió frekvenciasávjának elvétele – a bíróság részéről alaki hibára hivatkozva – az Alaptörvény mellőzése. Holnap és holnapután a románok is erre fognak hivatkozni…
A bíráknak és a gazdasági érdekeket szolgálóknak jó lenne el-elgondolkozniuk azon, hogy nehéz körülmények között is lehet pénz nélkül, bíróság nélkül élni, de hit nélkül soha. (Egy középkori mondást alkalmazva: Amikor Ádám ásott és Éva font, akkor hol volt a bíró és a gazdasági ember?)
A megtartó krisztusi hit erejében, a nemzeti összetartozás jegyében, mint visszahonosított magyar állampolgár, és az Erdélyi Történelmi Vitézi Rend tagja nyíltan kérem az illetékes hatóságot, hogy engedélyezze a magyarországi Mária Rádió csorbítatlan működését továbbra is.

Csíkszereda, 2015. augusztus 3-án.

Dr. Darvas-Kozma József
    esperes-plébános

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése