2015. 08. 30.

Hirdetés: 2015. augusztus 30.


1. A Szent Ágoston templom  búcsúja ma fél 1 órakor kezdődik.
2. Kedden du 5 órakor könyvbemutató lesz a Segítő Mária Bentlakásának dísztermében. A 70 éves Tamás József püspök köszöntésére szerkesztette és kiadta az Erdélyi Magyar Egyházirodalmi Iskola, a könyv címe Legnagyobb a szeretet. Ára 25 lej. Kapható a kegytárgyasnál.
3. Szerdán du 6 órakor jegyeskurzus.
4. Pénteken du 6 órakor keresztelői felkészítő.
5. Csütörtökön az esti szentmise után találkozót tartunk az 1 Úton zarándoklat résztvevőivel és háttérimádkozóival a Millenniumi templomban.
6. Szeptember 14-én, hétfőn tartjuk a Szent Kereszt templom búcsúját és az örökös szentségimádást. A búcsúsmisét 12,30 órakor és este 7 órakor tartjuk.
7. Figyelmükbe ajánljuk a katolikus lapokat.
8. Megdöbbentett, hogy a román Oktatási Minisztérium diszkriminatív módon, Hargita és Kovászna megyék óvodáiban és iskoláiban személyzet csökkentést hajt végre. Viszont ezt az utasítást sem Brassó, sem Maros megyékben nem alkalmazzák. 
Itt nem a büdzsét csökkentik, hanem a személyzetet, ami az oktatás-nevelés tönkretételére irányul. Ezt a diszkriminatív intézkedést nem viselhetjük el. Szülőnek, diáknak, mindenkinek meg kell mozdulnia jogaink védelmében. Várjuk a Szakszervezetek és a politikum lépését, és közösen tiltakozzunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése