2015. 08. 23.

Zarándoklat az egységért és a békéért

A Mária Út Egyesület augusztus 22-én, szombaton Szűz Mária királynő ünnepén második alkalommal szervezte meg az 1Úton elnevezésű egész napos zarándoklatot a Mária-úton.
1UtonZarandoknap1_b
Az idei 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot a szervezők és a részvevők az egységért és a békéért ajánlották fel, vannak ugyanis olyan történelmi sebek és szakadékok, amelyeket csak a hit és a szeretet tud áthidalni és gyógyítani. Az idei zarándoknap fővédnökségét Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Egyház feje vállalta el.
1UtonZarandoknap2_b
Csíkszeredából a délutáni órákban a Szent Kereszt plébániától és a Szent Ágoston plébániatemplomtól indultak a zarándokok, hogy a Mária-úton haladva eljussanak a csíksomlyói kegytemplomhoz. A zarándokokkal tartott Tamás József püspök is.
1UtonSzentmise1_b
Ferencz Attila, a csíkszeredai zarándokok vezetője elmondta: az elmúlt évszázadok során akár felekezeti, akár etnikai okok miatt feszültségek jócskán voltak a térségben, ezért fontosnak tartják, hogy az ima erejével kivívják a megbékélést. A zarándokok énekelve és a rózsafüzért imádkozva rendezett sorokban a járdán haladtak Csíksomlyóra. „Mennyei Atyánk, áldd meg zarándokutunkat! Add, hogy lépéseink az atyai házhoz, és a felebarátunk szívéhez vezető lépések legyenek! Vezesd a Kárpát-medence népeit egymás megbecsülésének, tiszteletben tartásának útján, egymás őszinte szeretete felé! Segíts minket, hogy felismerjük egymásban a Te teremtményeidet és a testvért! Segíts minket, hogy közösen a Te legszentebb Édesanyád oltalmába ajánlhassuk magunkat!” – imádkozták a zarándokok a Székely János püspök által írt fohászt.
1UtonSzentmise2_b
A zarándoklat záró hálaadó szentmiséjét Tamás József püspök celebrálta a csíksomlyói kegytemplomban. A szentmisén részt vettek az anyaországból érkezett diakónusok is. „Ezt a sok megpróbáltatással, háborúskodással és gyűlölködéssel teli világot Szűz Máriának ajánlom és kérem, hogy járjon közbe érettünk, hogy a béke, az egyetértés Isten ajándékaként a miénk lehessen” – fogalmazott felajánlásában a püspök.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése