2020. 04. 23.

Legenda gyermeknek és felnőttnek


Két utazó angyal megesteledett és egy tehetős család házánál éjszakai szállást kértek. A család udvariatlan volt, és a nagy ház vendégszobája helyett egy picike helyet adtak a hűvös pincében. Amikor kinyújtóztak a kemény heverőn, az idősebb angyal meglátott egy lyukat a falon és kijavította azt. 
A fiatalabb angyal  megkérdezte: miért tetted?
Az idős angyal így felelt:  
- A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak.
A következő éjszakán egy szegény, de vendégszerető gazda és felesége házába tértek. Azok azt a kevés ételt is megosztották az angyalokkal, amijük volt, még az ágyukat is átengedték, ahol jól aludhattak. 
Amikor a nap felkelt, az angyalok könnyek között találták a gazdát és feleségét. 
Egyetlen fejős tehenük volt, s az éjjel elpusztult… 
A fiatal angyal számonkérte az időset, hogyan hagyhattad, hogy ez megtörténjen? Az első családnak mindene megvolt, mégis segítettél, és e szegény családnak a mindene a tehene volt, és  hagytad, hogy elpusztuljon... 
 - A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak, - mondta ismét az idősebb angyal. Amikor a nagy ház hideg pincéjében  pihentünk, észrevettem, hogy a falon lévő lyukban arany van. Mivel a tulajdonos mohó volt és nem akarta megosztani szerencsés sorsát, betapasztottam a  falat, hogy ne találhassa meg. Amikor az éjszaka a idős pár ágyában  aludtunk, jött a halál angyala, hogy elvigye a feleseget. Helyette odaadtam  a tehenet. 

 - A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak. Néha pontosan az a jó, ami történt. Ha bízol Istenben, hagyatkozz rá. Akik Isten szeretik, azoknak minden a javukra válik…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése