2022. 01. 29.

Hirdetés: 2022. január 30.

1. Köszönjük a kisapostoloknak, hogy belendültek a lelki-szellemi munkába. Olvassák az Egyházközségi Apostolt, hogy a kérdésekre válaszolni is tudjanak. A nevük megjelent a mai lapban, jutalomban is részesülnek: a Krisztus világ havilapot és a borítékban pénz jutalmat kapnak. Szellemi munkát végeznek - olvasnak, gondolkodnak és írnak. Határidőre beküldik a válaszokat - pontosságot tanulnak. Nevüket közöljük a lapban és a netten - sikerélményben részesülnek. A jutalom által megismerik a pénz vásárló értékét - vissza vezetjük a mindennapi életbe. Ez is nevelés!

2. A felnőtt híveinknek pedig a Krisztus világa egyedüli székelyföldi katolikus havilap januári számát ajáljuk, Szent Benedek jelszavával: Imádkozz, dolgozz és olvass! Nem követhetjük Petőfinek A magyar nemes-ét: Tán a tudománynak éljek? A tudósok mind szegények. Nem irok, nem olvasok. Én magyar nemes vagyok!” Ha tehetjük, akkor ajándékozzuk meg egy-egy lappal az idős szomszédokat.

Krisztus világa 2022. január, Szemle

3. Február 2-án, szerdán Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Szentmisét végzünk reggel 6,30; 7; 8; 11 és 18 órakor.  A szentmisék kezdetekor megáldjuk a gyertyákat.

4. Csütörtökön Szent Balázs püspök és vértanú napja. Szokás szerint balázsáldást osztunk.

5. A plébániai hitoktatásra várjuk a diákokat programjuk szerint.

6. Pénteken keresztelői felkészítő du. 5 órakor.

7. Szombaton ministránsképző de. 10 órakor.

8. 2022. február 4-én (péntek) 19 órától a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában megtekinthető lesz a Halálra táncoltatott lány című ballada-játék a Nomád Nemzedék Társulat előadásában. Belépőjegy a szokásos helyen és időben megvásárolható.

9. Február 13 és 20 között tartjuk a Házasság Hete rendezvényt a Millenniumi templomban az esti szentmisék után. Ez alól kivétel a 19-ei, szombati program, amely 16 órakor fog kezdődni. Bővebb információt a hirdető táblán és plakátokon keresztül ismertetjük.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése