2022. 01. 25.

Malachi: Az Örök háború 4.

      Mik az új világrend legfontosabb vonásai?

Az új világrend első jellegzetessége, hogy a hatalom közösségére épül. A második világháború végén azt remélték, hogy az Egyesült Államok és a Szovjetunió között kialakult erőegyensúly megőrzi a békét. Ez a Szovjetunió jellege miatt nem működött. Most arra a nagyon ősi gondolatra jutottunk, hogy a béke kulcsa nem a hatalmi egyensúly, hanem a hatalom közössége. Ez az első eset, hogy a hatalom közösségével bírunk. A világsajtó a máltai tanácskozást így ünnepelte: "1989.  december 3-án délután 12 óra 45 perckor véget ért a hidegháború ", "Bush és Gorbacsov fogadalmat tesz a világnak: partnerek a békében".

1990. szeptember 8-án Gorbacsov Helsinkibe találkozott Bush elnökkel, azt mondta: egyetlen ország sem engedheti meg magának, hogy kizárólagos vezető szerepe legyen. Most a vezetést a hatalom közössége által gyakorolják. Szaddám nem élhette túl ennek a konszenzusát. Az új világrend nem az amerikai, az orosz, az európai vagy valamely más ország vezető szerepére épül, hanem az országok közösségére, mert mindnyájan egy családot alkotunk.

      Az új világrend második jellegzetessége, hogy gazdasági egységen alapszik. Ma, az USA-t is beleértve, nincs olyan ország, amelyik meglenne kereskedelem nélkül. Ha nem kereskedünk, a gazdaságunk már a jövő héten elsüllyed a hullámokban. Ahhoz, hogy éljünk, exportálnunk és importálnunk kell. Ez minden államra érvényes. Egyetlen nemzet sem élhet nélküle. Ez pénzt jelent. Kapitalizmust. Az országok közötti barátságos viszonyt jelenti. Akár tudjuk, akár nem, mindenkinek bizonyos szabályok szerint kell játszania. A helyzet az Általános Vámtarifa és Kereskedelmi Egyezmény (GATT) 1947-es megalakulásával érett meg. Az egyezmény értelmében egyetlen állam sem importálhat vagy exportálhat, amíg nem alkalmazkodik egy nemzetközi bizottság által előírt szabályokhoz. Ez nem kizárólag amerikai, orosz vagy európai bizottság lesz, hanem transznacionális jelleggel bír. A világ egyetlen gazdasági rendszerébe vagyunk bezárva. Megmondják nekünk, hogy mennyit importálhatunk és mennyit exportálhatunk, valamint, hogy mit nem importálhatunk és mit nem exportálhatunk, és mennyit számíthatunk fel azért, amit exportálunk. Ezáltal elveszítünk bizonyos gazdasági előjogokat. Így létrejön a világ egyetlen és egységes gazdasági rendszere.

      És mi van a pénzzel, a nyers tényezővel?

Az új világrend harmadik jellegzetességét az egész világra kiterjedő egységes pénzügyi rendszer jelenti. Az emberek többsége nem egészen fogja fel a világ pénzügyi folyamatainak a méreteit. A dollár milliárdokban való számolás meghaladja a képzeletünket. Mégis, a világ pénzpiacain, Szingapúrban, Tokióban, Rómában, Düsseldorfban, Párizsban vagy New York-ban vannak emberek, akik minden nap több tízmilliárd dollárnyi értékű pénzügyi tranzakciókat bonyolítanak le. Ezek olyan emberek, akiknek transznacionális érdekeik vannak. Fájuk van Malajziában, gumijuk Brazíliában, aranyuk Dél-Afrikában, másutt pedig kukoricájuk, autóik és elektronikus berendezéseik. Mindenütt vannak érdekeik! Ezek transznacionális emberek. Amerikaiak, kínaiak, oroszok, brazíliaiak, franciák és így tovább, de elveszítették nemzeti identitásukat. Kétségtelenül valamelyik állam polgárai, de semmi lojalitás nincs bennük valamely ország iránt, mert mindenütt vannak érdekeik. Ők irányítják a tőke és a beruházási javak mindennapi áramlását. És egyetlen ország sem létezhet a tőke és a beruházási javak ezen áramlása nélkül. Végül is ők döntik el, mikor legyen válság. Végső soron ők döntenek egy kormány fennmaradásáról vagy bukásáról, mivel a kormánynak ki kell fizetnie a számláit. Az ő pénzük nem készpénz. Csak papíron van. „Hamis pénz”, de valódi vagyon. A tőke és a beruházási javak ilyen áramlása azt jelenti, hogy immár ránk is érvényesek az egész világra kiterjedő egyetlen pénzügyi rendszer mechanizmusai. Az új világrend végül is a hatalom hajtóerején: a pénzen alapul. Ahogy Rothschild évszázadokkal korábban mondta: „Engem nem érdekel, miféle kormányzati formájuk van, csak hagyják, hogy a pénzük ura legyek.” A pénz az új világrend kulcsa.

 

        folytatjuk –

 

Előző rész:

Malachi - Az Örök háború

Malachi: Az Örök háború 2.

Malachi: Az örök háború 3.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése