2022. 01. 01.

Üzenet Újévre

A kommunista diktatúra idején történt, hogy a  gyergyócsomafalvi káplán 1958 és 1961 között Alfaluba és Borzontra is járt misézni, mert az ottani plebánost a szekuritáte elhurcolta. A káplán motorkerékpárral ment a kijelölt falvakba. A borzonti szentmise után a hívek néha megkérték a káplán urat, hogy vigye el Alfaluba. Ő szívesen el is vitte a központig. Akkoriban még töltött út volt a Bucsin felé. A pap azon is igyekezett megmutatni, hogy mire képes a motorkerékpár. Egy idős néni is megkérte. Kuporodjék fel! – felelte a káplán. 

A néni fel is ült. Mivel a fogantyút nem ismerte, nem fogódzott meg, és a papot sem merte átkarolni, így a rázós úton, a két falu között észrevétlenül lepottyant a néni. Alfaluba érve, hiába állt meg a káplán, mert nem volt aki leszálljon. Ekkor tüstént visszafordult, hogy nézze meg, mi történt az utasával. 
A két falu között az útszélén
eregelt a néni, és így fogadta a visszatért papot: Jaj, tisztelendő úr, úgy leestem, hogy azt se tudtam mondani: Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Testvéreim, az év elején vagyunk, fogozkodjunk a Szűzanyába, hogy elvezessen Szent Fiához, és alólunk ne fusson ki a 2022-ős esztendő.  

Adjon Isten boldog új esztendőt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése