2022. 01. 08.

Malachi - Az Örök háború

Malachi atya már 1991-ben beszélt olyan témákról, mint az azonos neműek házassága vagy a papság válsága, amelyek csak nemrégen kerültek nálunk a hírrovatok élére.
Előre látta az eljövendő konfliktusokat és az új világrend körvonalait. A világ eseményeit az örök igazságok alapján elemezve megjósolta az új világrend kudarcát. Erről a világrendről azt mondta: „Ez egyedül az ember uralma, amiben nincsen áldás!” Látta azt, amit a mai világ vezetői nem képesek észrevenni, hogy Isten nélkül tartós politikai rend felépítésével kísérletezni teljesen hiábavaló.

Látta az Egyház mélyülő válságát, valamint a hagyományos katolicizmusért küzdő mozgalom nem szűnő életerejét is. A liberális egyházi emberekről szólva Martin atya azt mondja: „Ha valaki hitehagyó lesz, elveszti a hitét, és még csak nem is tudja, hogy elvesztette azt… Vagyis elveszítheted a hitedet, és mintha átok alatt lennél, Isten nem engedi észrevenned, hogy elvesztetted azt.” E szavakban figyelmeztetés rejlik mindnyájunk számára. Ha éppen azok a pásztorok veszítik el a hitüket, akiknek a helyes úton kellene tartaniuk minket, akkor meglehet, hogy mi is elveszítjük azt. Éberen kell őriznünk hitünket a rossz szellemeknek és azok emberi szolgálóinak befolyásától. Imádkozzunk és tartsunk ki hitünk tanítása és szokásai mellett, és munkálkodjunk azon, hogy minden dolog Krisztusban álljon helyre.

-       Beszéljünk azokról a konfliktusokról, amelyek szerte a világban dühöngenek. Miért oly nagy a konfliktusok száma? Mit gondol, mi folyik itt valójában?

Martin atya: Azt hiszem, igen könnyű megmondani, mi történik, de azonnal megérteni kissé nehezebb. Röviden erről van szó: A világ valamennyi részében, mind az öt kontinensen egy nagy, folyamatos változás megy végbe. Rejtett és nyílt keresztény üldözzés van. Isten uralmának, Isten törvényeinek az eszméje úgy, ahogy azt Jézus tanította és az Egyház hagyománya megtartotta, mindenfelé gyengül. Ezekkel az eseményekkel Isten röviden ezt mondja nekünk: „Mint a nemzetek közössége bűneitek által vérrel szennyeztétek magatokat. Az életellenes beállítottságotok vétke miatt vérrel szennyeződtetek. Kapzsiságotok bűne miatt vér szennyez titeket. Elhagytátok oltáraimat, ezért sorsotokra hagylak benneteket. És mindaddig, amíg ezen az úton jártok, a halál győzedelmeskedik rajtatok.” Más szóval, mindaz, ami történik, valójában kiterjesztése annak, amit a Szűzanya Fatimában mondott. Isten megengedi, hogy a kapzsiság, a fösvénység és az emberi kegyetlenség szabadon működjön, mivel az emberiség, mint a nemzetek közössége, elhagyja Őt. Ehhez az a tény is hozzájárul, hogy a világ katolikusainak nagy része össze van zavarodva. Mélységesen tisztázatlan számukra, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Vajon igazságos háború dúl‑e itt vagy ott? Vajon helyes módon kezeljük‑e egyes népek törekvéseit? Délkelet-Ázsiában is vannak konfliktusok. Mit tegyünk mindezekkel? Mi az Egyház útmutatása velük kapcsolatban? Sajnos nincs világos üzenet, amely a katolikusokhoz szólna. Ez bizony nehézséget jelent. Egyetlen keresztény ország sincs, ahol nem csökken a hit, a vallás befolyása, és nem csökken a mindennapi életben betöltött szerepe.

Ha egy ember túl sokat iszik, Isten nem küld hozzá angyalt, hogy megbüntesse, hanem hagyja, hogy addig igyon, amíg az alkohol tönkre nem teszi a szervezetét. Ha valaki kábítószert szed, Isten hagyja, hogy működésbe lépjen a természet megtorlása. A nemzetek közösségében az emberi természet büntető tevékenysége dolgozik.

Szent X. Piusz pápa 1905-ben az országok közötti háborúkról, világégésekről jövendölt. Kitör egy háború, és az emberek kioltják a tűzfészket. Aztán mögöttük előtör egy másik konfliktus. Az emberek ezt is elfojtják, de akkor egy újabb lángol fel, majd egy negyedik, egy ötödik és egy hatodik. Végül egy túlélő égnek emeli majd a karját, és felkiált: „Istenem, szükségünk van Rád! Szükségünk van a segítségedre!”

– folytatjuk – 

 

Előző sorozatunk A sötétség birodalma I. rész: 

Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3-4. rész

A sötétség birodalma 5. rész

A sötétség birodalma 6. rész

A sötétség birodalma 7.

A sötétség birodalma 8. rész

A sötétség birodalma 9.

A sötétség birodalma 10.

A sötétség birodalma 11.

A sötétség birodalma 12.

A sötétség birodalma 13.

A sötétség birodalma 14.

 

A II. rész:  Az ördög és az új világrend:

A sötétség birodalma II. 15.

A sötétség birodalma II. 16

Az ördög és az új világrend 17.

Az ördög és az új világrend 18.

Az ördög és az új világrend 19.

Az ördög és az új világrend 20.

Az ördög és az új világrend 21.

 

 

A III. rész: A sátán füstje 22.

Malachi: A sátán füstje 23.

Mi a New Age? 24.

A New Age filozófiájáról - A sátán füstje 25.

Malachi, A sátán füstje 26.

Malachi, A sátán füstje 27.

A sátán füstje 28.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése