2016. 06. 02.

Csak csíkszeredai felnőtteknek!



Tisztelt Csíkszeredai Felnőttek!
Kisgyermekként megtanultam, hogy minden napot felelősséggel kell megélni. Viszont vannak napok, amikor évekre szóló döntést kell hoznunk. Ilyen számunkra a Nemzeti Összetartozás másnapja, vagyis június 5. amikor vezetőket kell választanunk, mégpedig megbízható és közösségünkért áldozatot vállalók közül.
Számomra fontos a közösség, fontos az autonómia, de még fontosabb a csapatmunka. Ezért egységes cselekvésre, a mindenki szavazatára van szükség. A székelység egységének felmutatására itt van a választás mint alkalom. Mihelyt meg lesz az autonómiánk, csak attól kezdve lehet pártokban gondolkodni, azelőtt a pártoskodás veszedelmet jelent.
Most a ballagások és a választás ideje van. Fontoljuk meg Cs. Gyimesi Éva testamentumát: "Ha minden egyes iskola abban a hitben nevelne fel, hogy Te is „imago Dei” vagy, hogy a Te legfontosabb feladatod személyes talentumaid kibontakoztatása ott, ahova Isten rendelt, s azok javára, akik között élsz, biztosítva látnám nem csupán az egyes emberek, de egész közösségünk jövőjét is. Mert hiszem, hogy életünk egyismeretlenes egyenlet, amelyben az a és a b az Istentől kapott tér és idő, s a Te életed, az x „megoldása” csakis ezek közt az adottságok között lehetséges. Nem az a kunszt, ha megszökünk a feladat elől.” 
Válasszunk, hogy 2016. június 5. ne legyen olyan mint a 2004. december 5-i magyarországi népszavazás!
Köszönöm, hogy elolvasta üzenetemet és felnőttként szívén viseli székely közösségünk sorsát! 

Csíkszereda, 2016. június 2.

Dr. Darvas-Kozma József, esperes-plébános

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése