2016. 06. 03.

Orbán: a demokráciaexport őrület megbukott

A közel-keleti káosz azt mutatja, minden népet hagyni kell építeni saját rendszerét, és nem szabad megmondani nekik, mi mit tartunk helyes útnak – jelentette ki a 180 percben a kormányfő.
Az a tény, hogy a Földön különböző civilizációk léteznek, nem ok arra, hogy ezek összecsapjanak, békében lehet élni a muszlim világ mellett is, egy keresztény civilizációhoz tartozó ember nem lehet iszlámellenes – mondta a Orbán Viktor a „szunnita pápával”, az imámmal lefolytatott egyiptomi találkozója kapcsán a Kossuth Rádióban.
A vallási vezető véleménye egyébként, hogy a 90 milliós Egyiptomnak stabilizálnia kell helyzetet, és legyen olyan erő, amely fenntartja a rendet, mert ha ez nincs, a mostani áradat háromszorosával kell szembenéznie Európának – tette hozzá a miniszterelnök. Az egyiptomi hadsereg egyébként egységes, az alkotmányos rend pillérei állnak, most gazdasági sikerek kellenek, ami iszonyatos politikai feladat – emelte ki.

A demokráciaexport nevű őrület megbukott

Ez a demokráciaexport nevű őrület megbukott, a közel-keleti káosz azt mutatja, minden népet hagyni kell, hogy építse saját rendszerét, és nem szabad megmondani nekik, mi mit tartunk helyes útnak. Líbiát is hagyni kell felfegyverkezni, és hagyni, hogy maga oldja meg a problémáját, Európa abban segíthet, hogy az emberek Líbiában maradjanak, és ha kell, ott épüljenek táborok.

Vihar előtti csend Európában

Az EU-nak is megvan egyébként a baja, hiszen az európai vezetők szembekerültek a népükkel, az ellenállás egyre nő, és ebből előbb-utóbb baj lesz. Márpedig nem a népnek, hanem a vezetőknek kell megváltozni, egyébként ebből az egészből nem sül ki jól – hangsúlyozta Orbán Viktor. A Brexit kapcsán azt mondta, nem vindikáljuk a jogot megmondani a briteknek, mit tegyenek, akárhogy döntenek, elfogadjuk.

A bicskei tábort felszámolják

A hazai helyzetről Orbán Viktor azt mondta, a bicskei tábort hamarosan felszámolják, és emlékeztetett a nemrég bevezetett szigorításokra. A miniszterelnök megismételte: Soros György folyamatosan támogatja azokat az erőket, amelyek a magyar kormányt le akarják nyomni.

Hosszú kormányülés lesz

A pénteki kormányülésről Orbán Viktor azt mondta, hosszú lesz, mert az elmúlt két év feladatait, ügyeit, döntéseit kell most végigvenni és, ha lehet, lezárni, hogy minél kevesebb kerüljön át a következő két évre. Ilyen ügyek pedig vannak bőven, például az oktatás megnyitott kérdéseit biztosan le kell zárni – emelte ki.

A kormány mindent megtett a szurkolók biztonságáért

A hamarosan kezdődő foci Eb-ről azt mondta, nem veszi a bátorságot, hogy a meccsekre készülő magyar szurkolók helyett döntsön, de a kormány mindent megtett a magyar emberek biztonságáért, a magyar diplomácia pedig a lehető legnagyobb erővel lesz jelen. A miniszterelnök hozzátette: nagyon fontos minden magyar regisztráljon a konzuli szolgálatnál.

magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése