2016. 06. 06.

Csíkszeredai önkormányzat: 19 képviselőből 13 RMDSZ-es


Bemutatta önkormányzati képviselőit a csíkszeredai városi RMDSZ hétfőn az Erőss Zsolt Arénánál tartott sajtótájékoztatón.
rmdsz sajtotajekoztato vn 001_b 
Bemutatkoztak az RMDSZ csíkszeredai önkormányzati képviselői
A szövetség városi szervezete a 19-ből 13 mandátumot szerzett a helyhatósági választásokon, így megszerezte a kétharmados többséget – osztotta meg Füleki Zoltán, az RMDSZ városi szervezetének elnöke.
Az RMDSZ csíkszeredai önkormányzati képviselői a következők: András Hunor Jenő, Ábrahám Előd, Bardocz László, Bíró Hanna Barbara, Bors Béla, Fodor Levente, Füleki Zoltán, Fülöp Árpád Zoltán, Kirmájer Enikő, Orbán Zsolt, Szőke Domokos, Tófalvi Éva, Veress Dávid.
Közülük heten először vállalnak önkormányzati képviselői szerepet. Az RMDSZ önkormányzati képviselői mellett a döntéshozó testületbe az EMNP három önkormányzati képviselőt, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) két képviselőt, a Szociáldemokrata Párt (PSD) pedig egy képviselőt küldhet. A Magyar Polgári Párt (MPP) jelöltjei nem jutottak be a testületbe.

**



Öt elv, ami segítheti képviselőinket:

1. Minden emberi lény szent, tekintet nélkül kultúrájára, bőrszínére vagy vallására, tekintet nélkül arra, hogy mire képes vagy nem képes, milyen gyengeségei vagy erősségei vannak.

2. Világunk, és benne saját egyéni életünk is folyamatosan változik. Szükségszerű mindaz, ami lehetővé teszi és elősegíti az élet és a fejlődés folyamatosságát. 

3. Az igazi érettség a másokkal való együttmunkálkodás, az összetartozás és az együtt-keresés által valósulhat meg. 

4. Minden emberi lényt arra kell bátorítani, hogy döntéseket hozzon, és így felelősséget
vállaljon saját maga és mások sorsáért. 

5. Emberré lenni annyit jelent, hogy nem tör minket össze a valóság, és nem is dühít fel; nem próbáljuk meg erőszakkal olyanná alakítani, amilyennek gondoljuk, vagy amilyennek látni szeretnénk, hanem egyénenként és közösségben is a közjó fejlődését szolgáljuk.

(Jean Vanier: Emberré lenni könyvéből, Vigília 2002)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése