2016. 06. 01.

Nagy-Britannia „a világ legkorruptabb országa”

A világhírű oknyomozó újságíró és maffiaszakértő kijelentette, hogy Nagy-Britannia „a világ legkorruptabb országa”.
„Ha valakit megkérdeznek, melyik a földkerekség legkorruptabb helye, Görögország, Nigéria, Dél-Olaszország jut eszébe. Nos, hírem van: az Egyesült Királyság az”, jelentette ki Roberto Saviano a brit Hay Irodalmi Fesztiválon, olvasható az Rt.com portálon.
Reuters
Forrás: Reuters, Roberto Saviano

Nem a bürokrácia, nem a rendőrség, nem a politika, hanem a pénzügyi tőke az igazán romlott. Londonban van a tőketulajdonosok 90 százalékának offshore központja.
Az Egyesült Királyság Európa „bűnügyi fővárosa”, ami a korrupciót illeti. Fogalmazott Roberto Saviano, aki 2006 óta szünet nélküli rendőri védelem alatt él a camorra halálos fenyegetései miatt.

Roberto Saviano 1979-ben született Nápolyban. Az elmúlt években írt könyvei az oknyomozó újságírás csúcsteljesítményei, könyveiről és életét, egzisztenciáját alapvetően korlátozó, bátor kiállásáról a legfontosabb európai írók is elismerően nyilatkoztak, Umberto Ecótól Salman Rushdie-ig. A nápolyi camorra világát bemutató Gomorra című könyve ötvenhárom országban összesen 10 millió példányban kelt el. Az eltelt években több új kötete (oknyomozó és irodalmi egyaránt) is megjelent, és olyan díjakkal lett gazdagabb, mint a PEN és az Olof Palme-díj.

magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése