2016. 06. 05.

Elballagtak a Segítő Mária Gimnázium végzősei

A csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium 90 végzőse ballagott szombaton.
SMG ballagas (1)_b
Az utolsó osztályfőnöki óra után a ballagók ünnepi szentmisén vettek részt az iskola kápolnájaként  is szolgáló díszteremben, majd megkoszorúzták Majláth Gusztáv Károly és Márton Áron püspök mellszobrait az iskola bejárata előtt.
11 órától három osztály népviseletbe öltözött diákjai sorakoztak fel a gimnázium mögötti sportpályán a szülők, rokonok és barátok jelenlétében.
Tamás Levente, a gimnázium igazgatója beszédében rámutatott arra, hogy a mai napnak szükségszerűen be kellett következnie. Az életben jönnek a válaszutak, amikor irányt kell váltani. „A saját döntésetek öröme tovább lendít utatokon. Boldogulások biztos útja lehet, ha azt keresitek, mit tudtok tenni másokért, a közösségért” – biztatta a végzősöket az iskolaigazgató.
SMG ballagas (3)_b
Az édesanyánk és a hazánk mellett a harmadik édesanya, az Alma Mater, amely tápláló, gondoskodó, nevelőt jelent – fogalmazott köszöntőjében Darvas-Kozma József címzetes esperes.
Antal Attila, Csíkszereda megbízott polgármestere beszédét a szeretet és a megbecsülés fogalma köré építette. „A mai nappal elvágódik a köldökzsinór köztetek és az iskola között és immár életképes fiatal felnőttként tekintünk rátok” – mondta az elöljáró.
A végzősök nevében Csiszer Katalin és Sándor Rebeka fogalmazták meg üzenetüket, egy rendhagyó „verselemzésben”. Kalamár Renáta verssel, Erős Tünde énekszóval búcsúzott iskolájától.
SMG ballagas (4)_b
A ballagási ünnepség részeként a végzős évfolyam osztályelsői – Korpos Katalin, Csiszer Katalin és Sándor Rebeka – feltűzték a szalagot az iskolazászlóra. A legjobb eredményeket elért tanulók díjazása után a gimnázium vezetői jelképesen kikísérték a ballagókat a gimnázium bejárata elé.

Iochom Zsolt, székelyhon.ro

Ballagás a csíkszeredai Segítő Mária Gimnáziumban


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése