2017. 12. 30.

Hirdetés: 2017. december 31.1. Szentcsalád ünnepe van, a templomi gyűjtést a Főegyházmegyei Családpasztorációs Központ támogatására történik. A szentmise végén megáldjuk a családokat.
2. Ma délután az 5 órás és esti 7 órai mise elmarad, helyette 18 órakor óévi hálaadó szentmisét és beszámolót tartunk. 2017 évi hálaadás és beszámoló a csíkszeredai Főplébánián


3. Az óév utolsó félórájában csendes hálaadást tartunk (23,30 - 0,15 között) a Millenniumi-templomban. Elbúcsúzunk az Óévtől és köszöntjük az Újévet.


4. Holnap Újév, Szűz Mária Istenanyasága ünnepe. Szentmisét végzünk 8 órakor, 11 és ¼1 órakor, délután 5 és este 7 órakor. A ¼1-es mise után szentségimádást végzünk ¾5-ig.
Szécsenyben 10 órakor tartjuk a szentmisét.
5. A házszentelést január 2 és 6 között végezzük a hagyományos beosztás szerint. A beosztást megtalálják az Egyházközségi Apostolban. És A 2018. ÉVI HÁZSZENTELÉS BEOSZTÁSA
6. A házszentelést fél 9 órakor kezdjük. Kérjük tisztelettel híveinket, hogy a házszentelés idejére minden zavaró eszközt: tv-t, rádiót kapcsoljanak ki.
A család feszületét tegyék az asztalra. Együtt kérjük Isten áldását a családi otthonokra. Az imádság és a feszület megcsókolása hitünk megvallása is. 
Ha valaki szolgálata miatt nem tud otthon lenni, akkor kérjen meg valakit, akiben megbízik és szenteltesse meg a házát.
Január 2.-ától péntekig hétköznapi miserend van érvényben. Az elsőpénteki külön beteglátogatás elmarad.
7. Vízkereszt főünnepén reggel 7, fél 8-kor, 11 és este 18 órakor tartunk szentmisét.
8. A csengettyüsök és vidimuszok beosztása az esti mise után lesz. A beköszöntő szövegek: Házszentelés 2018.


9. Pótházszentelést január 7-én és 8-án végzünk kérés alapján.
10. Megjelent a Krisztus világa 2018. januári száma.  
Kapható a ministránsoknál és a kegytárgyasnál.
Mindnyájuknak békés, boldog újesztendőt adjon a jó Isten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése