2023. 03. 11.

Hirdetés: 2023. március 12.

1. Keresztúti ájtatosságot végzünk a böjt minden szerdáján, péntekén és vasárnap 17:15 órától.

2. A plébániai hitoktatást kedden, csütörtökön és pénteken tartjuk. Várjuk a diákokat.

3. Krisztus világa márciusi száma kapható a ministránsoknál és a kegytárgyboltban. A tartalomból: Utunk a megbocsátáshoz - Alaphívatásunk a szeretet, és minden, ami a szeretetet megszegi, az bűn. Bűneink orvoslása és szeretetünk megerősítéséről szól. Ki az Uram?  – Bellon Gellért püspök elmélkedése (Jn 9,1-14). A vakonszülöttet megkapta Krisztus világosságát. Krisztussal a pusztában – a sivatagi atyák lelki harcot vállaltak. Nem az volt a céljuk, hogy összetörjék testüket, hanem Krisztushoz kapcsolódva Szentlélek-hordozókká váljanak. A keresztút mellékszereplői – VI. állomás: Veronika kendőjét nyújtja Jézusnak. Szent Veronika. Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya írása. Léstyán Ferenc. 110 éve született, aki a 20. századi erdélyi katolikus egyház legjelentősebb személyiségei közé tartozott.

4. Március 15. Nemzeti ünnepünk. Kapcsolódjunk be közös megemlékezéseinkbe.

5. A kedves hívek adójuknak 3,5%-ával segíthetik plébániánkat az Egyházközségi Apostol hetilap, valamint a Krisztus világa havilap kiadásában. Az űrlapok kaphatók a sekrestyében, a plébánián és oda is várjuk vissza.

6. Az Érsekség rendelete alapján plébániánk nyilvántartásba kell vegye híveit: családonként és személyenként.  A Szent Kereszt Plébániához tartozó híveknek két lehetőséget kínálunk: Elektronikusan  és űrlapon. Űrlapot a sekrestyében átvehetik és kitöltés után a plébánián vagy a sekrestyében kell letenni. Elektronikusan az alábbi linken.

7. Március 18-án a csíki ifjúságilelkinapja a Szent Ágoston templomban 10 órától. Itt lehet jelentkezni:

https://fif.ma/esemenynaptar/csik-keruleti-lelkinap5553867

8. Ugyanazon a nap a Búzamag közösség lelkinapja a Szent József kápolnában.

9. Március 20-án, jövő hétfőn tartjuk a Szent József búcsút a kápolnában d. u. 4 órakor.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése