2023. 03. 04.

Hirdetés: 2023. március 5

1. Elsővasárnapi szentségimádás 13:15-től 17 óráig.

2. Ma főegyházmegyei gyűjtést tartunk a törökországi és szíriai földrengés károsultjainak a megsegítésére. Érsek atyánk körlevele a Hirdetőtáblán olvasható a maga teljes terjedelmében.

3. Keresztúti ájtatosságot végzünk a böjt minden szerdáján, péntekén és vasárnap 17:15 órától.

4. A plébániai hitoktatást kedden, csütörtökön és pénteken tartjuk. Várjuk a diákokat. 

 Sajnálatos módon az iskolák nincsenek tekintettel a 3. osztályosokra, akiknek péntek délután különböző programokat, versenyeket szerveznek, így nem tudnak jönni az elsőáldozási felkészítőre. Miért nem  tudják például szombaton megrendezni?

5. A kedves hívek adójuknak 3,5%-ával segíthetik plébániánkat az Egyházközségi Apostol hetilap, valamint a Krisztus világa havilap kiadásában. Az űrlapok kaphatók a sekrestyében, a plébánián és oda is várjuk vissza.

6. Az Érsekség rendelete alapján plébániánk nyilvántartásba kell vegye híveit: családonként és személyenként.  Ehhez kérjük híveink segítségét a forma nyomtatvány kitöltésével, akik a Szent Kereszt Plébániához tartoznak egyházilag. Két lehetőség van.: Elektronikusan  és űrlapon. Mellékeljük az elektronikus formulát, az űrlapot pedig a kijáratnál átvehetik és kitöltés után a plébánián vagy a sekrestyében kell letenni.

Online kitöltés: Csíkszeredai Szent Kereszt Plébánia

Román nyelven: Parohia Romano Catolică fișă de familie

7. A Városházán pénteken 18 órakor Horváth István professzor: A 2021-es  romániaI népszámlálás üzenetei, tanulságai címmel tart előadást.

8. Március 8-tól, szerdánként 19 órától a Segítő Mária Gimnázium dísztermében Szentségi katekézis egyetemistáknak és felnőtteknek.

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése