2023. 03. 25.

Tudomásukra: 2023. március 26.

1. A mai vasárnappal a nyári időszámítás van érvényben. Az óra mutatóját egy órával hajnalban elővittük. A reggeli és délelőtti miserend változatlan. Az esti misék 19 órakor kezdődnek.

2. Keresztúti ájtatosságot végzünk a böjt minden szerdáján, péntekén és vasárnap 18:15 órától.

3. A plébániai hitoktatást kedden, csütörtökön és pénteken tartjuk. Várjuk a diákokat. Az elsőáldozók nem hiányozhatnak.

4. Hétfőn, kedden, szerdán a diákok húsvéti gyónása.
5. Krisztus világa márciusi száma kapható a ministránsoknál és a kegytárgyboltban. A tartalomból:  
Utunk a megbocsátáshoz
– Nagyböjtben, elsőáldozási készületben kövessük Urunk példáját, bocsássunk meg az ellenünk vétőknek és kérjünk bocsánatot azoktól, akiket megbántottunk. Ha megtesszük, akkor belépünk a szeretet atmoszférájába. A keresztút mellékszereplői – VI. állomás: Veronika kendőjét nyújtja Jézusnak. Szent Veronika. Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya írása. Útban Jerikó felé – Kegyetlenné válik az életünk, ha nincs benne irgalom. De mégsem az irgalom a legfőbb érték – így kezdi írását Sárközi Sándor piarista atya. Az irgalmas szamaritánus példabeszéde a mindenkori élet, a történelem előtti és a posztmodern élet parabolája is. A Megváltásé. Derűs oldal: A szerzetes megérdezi az elöljárótól: Mit ne együnk a nagyböjtben? – Egymást, testvér – volt a válasz. Keresztrejtvény - Ferenc pápa mondatát rejti. Vers: Reményik Sándor – József, az ács, az Istennel beszél.

6. A kedves hívek adójuknak 3,5%-ával segíthetik plébániánkat az Egyházközségi Apostol hetilap, valamint a Krisztus világa havilap kiadásában. Az űrlapok kaphatók a sekrestyében, a plébánián és oda is várjuk vissza.

7. A plébánia nyilvántartásába kell vegyük híveinket. Űrlap a sekrestyében található, amit kitöltés után visszakérünk. Elektronikusan a plébánia honlapján.

8. Pénteken 18 órától a Városházán, Dr.Czeglédi Katalin: A hun nyelv szavai címmel tart előadást.

9. Virágvasárnap a 11 órakor kezdődő misében tartjuk a körmenetet, ezért a 12:15–kor kezdődő mise kimarad.

10. Nagyböjti háromnapos lelkigyakorlat április 3-4-5. a Millenniumi templomban az esti mise keretében. Elmélkedést tart Ft. Csíki Szabolcs.

11. Fekete Madonna Zarándoklat autóbuszokkal Częstochowába, 2023. június 26-30. között. Felszállási lehetőség: Csíkszereda, Szentegyháza, Székelyudvarhely, Marosvásárhely… Jelentkezni lehet a 0747465674-es telefonszámon vagy a missziotours.hu honlapján keresztül a Fekete Madonna Zarándoklat Erdélyből címszó alatt: https://missziotours.hu/ut2.php?ut=653 Részvételi díj: 285 EURO vagy 240 EURO, a tájékoztatóban található két kategória közül választva. 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése