2013. 10. 16.

A durva támadást vissza kell utasítani

A Magyar Hírlap okt. 16. (1.,2.o.) El kell utasítani minden erőszakot címmel készített összeállítást annak kapcsán, hogy a Békemenet október 23-án ismét utcára vonul, tiltakozva az erőszak és a gyűlölet terjedése ellen. A lapnak Veres András szombathelyi megyéspüspök elmondta: „Bármely politikai oldal irányából érkezik ilyen kezdeményezés, azt támogatni kell. Fel kell ugyanis lépni a közbeszéd sajnálatos eldurvulása ellen.” A Szolidaritás „szobordöntő” akciójáról szólva hozzátette: hívő emberként, egyúttal magyar állampolgárként is „roppant elszomorítónak” tartja, ami az egyre harsányabb kampány címén zajlik Magyarországon. A főpásztor szerint „A felvételek tanúsága szerint szinte kéjjel szurkálták a hivatalban lévő miniszterelnök szobrát, az volt az érzésem, ezt élő emberrel is megtennék.” Veres András úgy látja, hogy az elmúlt időszak brutális bűncselekményei, így egy vidéki plébános, egy fiatal anyuka meggyilkolása arra utalnak, hogy sajnálatos módon egyre terjed hazánkban az agresszió. Leszögezte: ezért a politikusokat, közéleti személyeket is terheli felelősség, mert nem vigyáznak a megnyilvánulásaikra.
Arról, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a DK hétvégi kongresszusán kijelentette, a jelenlegi kormánnyal szemben ők nem keresztény, hanem szabad Magyarországot akarnak, és szerintük „nem egyedül Istené, hanem az emberé a dicsőség”, a főpásztor azt mondta: korántsem európai kultúrára vallanak az ilyen kijelentések, sokkal inkább valamiféle keleti, a szovjet idők egyházellenességét idézik ezek a mondatok. „Persze két politikai oldal vitája nem tartozik ránk, de amikor a keresztényeket éri ilyen durva támadás, azt vissza kell utasítani” – mondta Veres András.
Ugyancsak a Magyar Hírlapban (7.o.) Szentmihályi Szabó Péter Sarkosan fogalmazva címmel szintén reagál Gyurcsány Ferenc fent említett kijelentésére, s megállapítja: „… a liberalizmus, marxizmus, ateizmus hirdetői hozzászoktattak minket a hasonló gondolatokhoz, amelyeket Lenin, Sztálin, Kun Béla, Rákosi kissé félelmetesebb formában képviselt. Az ember mégis eltűnődik, micsoda düh, gyűlölet, kétségbeesés és csalódottság lapulhat meg egy ilyen állítás mögött! Még ijesztőbb annak a lehetősége, hogy ez hideg számítás eredménye, hátha akad néhány potenciális szavazó, akinek szüksége van erre az ’ideológiára’, akiket semmiféle igazság nem tesz soha szabaddá, mert elkötelezték magukat a Hazugság Ura mellett.” A cikkíró idézi néhai Antall Józsefet, a rendszerváltozás miniszterelnökét, aki a halálos ágyán azt mondta: „Csak egy keresztény Magyarországnak van jövője.”
MK

1 megjegyzés:

  1. JÉZUS ÉLT, ÉL, ÉLNI fog! IGEN, IGEN, IGEN, és IGEN!!! „Csak egy keresztény Magyarországnak van jövője.”

    VálaszTörlés