2013. 10. 12.

Fatima - Róma



A Fatimai Szűzanya kegyszobrát szombaton este a Szent Péter térről a római Isteni Szeretet Mária kegyhelyére szállították, ahol összeköttetésben a világ 10 Mária kegyhelyével a hívek egész éjszaka virrasztottak. Ferenc pápa videó üzenetben köszöntötte őket:
Kedves fivérek és nővérek!
Köszöntöm az Isteni Szeretet kegyhelyén jelen lévő zarándokokat és azokat, akik összeköttetésben vannak velünk Lourdes, Názáret, Luján, Vailankanni, Guadalupe, Akita, Nairobi, Banneux, Częstochowa és Marian Valley Mária kegyhelyein.
Ma este egységben vagyok mindnyájatokkal a szentolvasó imában és az Oltáriszentség imádásában Szűz Mária tekintete alatt.
A tekintet! Mennyire fontos! Mennyi mindent el lehet mondani egy tekintettel! Gyengéd érzelmeket, bátorítást, részvétet, szeretetet, de szemrehányást, irigységet, gőgöt, sőt gyűlöletet is. Gyakran a tekintet többet mond a szavaknál, vagy kifejezi azt, amit a szavak nem tudnak, vagy nem mernek elmondani.

Kire tekint Szűz Mária? Mindnyájunkra, minden egyes emberre. És hogyan tekint le ránk? Mint Anya, gyöngéden, irgalommal, szeretettel. Így nézett fiára, Jézusra, élete minden pillanatában, örvendetes, világos, fájdalmas és dicsőséges pillanataiban, mint ahogy a rózsafüzér titkaiban szemléljük, egyszerűen csak szeretettel.
Amikor fáradtak vagyunk, elbátortalanodunk, amikor ránk nehezednek a problémák, tekintsünk Máriára, érezzük tekintetét, amely így szól szívünkhöz: „Bátorság, gyermekem, itt vagyok én, hogy támogassalak!” A Szűzanya jól ismer bennünket, egy anyuka, aki jól tudja, hogy melyek az örömeink és melyek a nehézségeink, reményeink és csalódásaink.
Amikor érezzük gyengeségeink, bűneink súlyát, tekintsünk Máriára, aki így szól szívünkhöz: „Kelj fel, menj Fiamhoz, Jézushoz, Nála fogadtatásra, irgalomra és új erőre találsz, hogy folytasd utadat”.
Mária tekintete nem csak felénk fordul. A kereszt tövében, amikor Jézus rábízza János apostolt és vele együtt mindnyájunkat, ezt mondva: „Asszony, nézd, ő a te fiad!” (Jn 19.26).
Mária tekintetét Jézusra szegezi. És Mária azt mondja nekünk, mint a kánai menyegzőn: „Tegyétek, amit mond” (Jn 2,5). Mária Jézusra mutat, arra szólít bennünket, hogy tegyünk tanúságot Jézusról, mindig Fiához, Jézushoz vezet, mert csak Benne van üdvösség, csak Ő változtathatja át a magány, a nehézség, a bűn vizét a találkozás, az öröm, a megbocsátás borává. Csak Ő.
„Boldog vagy, mert hittél!”. Mária boldog, mert hisz Istenben, mert van hite, mert szíve tekintetét mindig Istenre, Isten Fiára szegezte, akit ölében hordozott, és akit a kereszten szemlélt. A Legszentebb Oltáriszentség imádásakor Mária ezt mondja nekünk: „Tekints Fiamra, Jézusra, szegezd tekinteted Őrá, hallgasd Őt, beszélj Vele. Jézus szeretettel tekint rád. Ne félj! Ő megtanít, hogy hogyan kövesd, hogyan tegyél róla tanúságot életed nagy és kicsiny tetteiben, a családi kapcsolatokban, munkádban, az ünnep pillanataiban; megtanítja, hogy hogyan lépj ki önmagadból, hogy másokra szeretettel nézz, mint Ő, aki nem szavakkal, hanem tettekkel szeretett és szeret téged!”
Ó, Mária, éreztesd velünk anyai tekintetedet, vezess el bennünket Fiadhoz, add, hogy ne „kirakat” keresztények legyünk, hanem olyanok, akik „be tudják piszkolni a kezüket”, hogy építsék Fiaddal, Jézussal országát, amely a szeretet, az öröm, a béke országa.

(vm
) VR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése