2016. 07. 31.

Búcsút ünnepeltek a pálos kolostorromnál

Idén 27. alkalommal gyűltek össze a hívek a Mária Magdolna tiszteletére rendezett búcsúban a Balaton-felvidéki Salföld közelében, az erdőben található pálos kolostorromnál.


A pálos kolostorrom látszólag Isten háta mögött, az erdő rengetegében van, mégis könnyen odatalálunk. A dombocskát és az épületet körüljárva más és más szögből mutatkoznak a templom falai, csúcsíves ablakai, a kolostorrész jelzésszerű falai, a helyiségek körvonalai. A templomhajó és a szentély tere vonz legelőször, a hiányzó boltozatot a fák lombkoronája pótolja. Csak hosszú percek után tud az ide látogató az épület részleteivel foglalkozni, olyan gyönyörű még romos állapotában is a kolostor és környezete.

Az ünnepi szentmisére gyalogosan az erdőn át, és autókkal, kisbuszokkal érkeztek a hívek. Sokan eljöttek a budapesti Sziklatemplom hívőközösségéből is. Az érkezőket Navratil Andrea népdalénekes gyönyörű éneke fogadta.
A szentmisét ebben az évben a pálos Balla Barnabás mutatta be, aki a pécsi kolostorból érkezett, ahol lelkipásztori szolgálatot teljesít. Beszédében többször figyelmeztetett rá, hogy Isten minden parancsát, Jézus egész tanítását meg kell hallanunk, és aszerint kell élnünk, mert egyedül ő vezet el ahhoz a boldogsághoz, amire mindannyian vágyunk.

A jövő évi Mária Magdolna-búcsú ideje: 2017. július 22., szombat, 18 óra.
Forrás és fotó: Pálosrend.hu
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése