2017. 11. 18.

Hirdetés: 2017. november 19.



Brit tábori galambposta 1917.

1. Ma van a Szegények I. Világnapja. Ferenc szentatyánk az Irgalmasság évének bezárásakor hirdette meg, hogy gyakoroljuk az irgalmas szeretetet. Ma van Árpád-házi Szent Erzsébet napja is, amikor a templomi gyűjtéssel az egyházmegyei Caritast támogatjuk a hátrányos helyzetű gyerekek nevelésében és oktatásában.

2. Az év vége közeledik, az egyházi hozzájárulást a kegytárgyüzletben is be lehet fizetni, amely reggel 9 órától du. 5 óráig tart nyitva. Főegyházmegyei rendelkezés, hogy mindenik hívő az évi jövedelmének 1%-át, lakhelyi plébániáján kell befizetnie, amely összegből a plébánia minden egyes hívő után 6 lejt átutal a Főegyházmegyei segélyalapba.

3. A plébániai hittanórákra várjuk a gyerekeket.

4. Katolikus sajtó, Krisztus világa folyóirat novemberi száma kapható.

5. Keresztelői felkészítő pénteken du. 5 órától. 
6. A Városháza gyűléstermében pénteken 18 órától Csomortáni Magdolna, Csík  természetes  névadással keletkezett magyar településnevei címmel tart előadást.

7. Szombaton ministránsképző 10 órakor.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve szombaton este 5-6 óráig szentségimádást tartunk, utána lesz a szentmise.

8. Jövő vasárnap Krisztus Király ünnepe. Az egyházi év utolsó vasárnapja. A ¼1 órás mise után egy órás szentségimádást végzünk. Teljes búcsúval jár a szokott feltételek mellett.
9. Róm. Kat. Falinaptárak kaphatók Krisztus Király napjától, és a 2018. évre a hirdetett miséket november 27-től lehet előjegyeztetni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése