2017. 11. 15.

Lamborghini Huracánt ajándékozott Ferenc pápának

Egy Lamborghini Huracánt ajándékozott Ferenc pápának az olasz autógyár vezetősége november 15-én. A luxusautót árverésre bocsátják, és a bevételt jótékony célra fordítják.


Az átadásra a vatikáni Szent Márta-ház előtti téren került sor: Ferenc pápa a küldöttség jelenlétében megáldotta az autót, majd ellátta kézjegyével a motorháztetőt. A gépjárművet a Sotheby’s aukciósháznál azonnal árverésre bocsátják, majd a Szentatyának átadják a bevételt, mellyel különböző jótékonysági szervezetek tevékenységét támogatják.
Az autó eladásából befolyó összeg egy részét a Ninivei-fennsíkon lerombolt keresztény települések újjáépítésére használják fel a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) pápai jogú alapítványon keresztül. A terv célja, hogy biztosítsák a keresztények visszatérését a területre – ennek érdekében újjáépítik otthonaikat, a középületeket és a templomokat. Miután három évet eltöltöttek országon belüli kitelepítettként az iraki Kurdisztánban, a projekt megvalósításának köszönhetően a keresztények végre visszatérhetnek gyökereikhez és visszanyerhetik méltóságukat.

A Lamborghini árverésre bocsátásának bevételéből egy másik részt a XXIII. János közösségnek juttat majd a Szentatya. A szervezet az emberkereskedelem és a prostitúció női áldozatainak gondozásával foglalkozik. A közösség idén emlékezik alapítója, Oreste Benzi atya halálának tizedik évfordulójára, illetve 2018-ban a szervezet alapításának ötvenedik évfordulójára.
A befolyt összeg egy további részét Ferenc pápa két olasz szervezetnek adományozza, amelyek elsősorban Afrikában végzik tevékenységüket: a Marco Lanzetta orvos által alapított Gicamnak, illetve a Közép-Afrika Barátainak (Friends of Central Africa), amelyek évek óta elsősorban nőket és gyermeket segítenek projektjeikkel.
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: News.va
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése