2018. 03. 17.

A világ mércéjén túl rejlik a teljes igazság

A világ mércéjén túl rejlik a teljes igazság - „Eljött az óra, hogy megdicsőüljön az Emberfia” – szenvedése előtt, Jeruzsálemi bevonulásakor mondta Jézus, ami összecseng a 2005-ben elhunyt Szent II. János Pál pápa búcsúszavaival. 
Akkori tudósítás: A Szent Péter téren, ahol még díszelegnek a húsvéti olajfák, egész éjszaka folytatódott az imádság a Pápáért. Pénteken este hatvanezer ember gyűlt össze a haldokló Pápa ablakai alatt, a fényárban úszó Szent Péter téren, hogy imájával kísérje a Szentatya szenvedéseit. A Szent Péter téren még éjfélkor is sokan voltak, égő fáklyákkal a kezükben, főként fiatalok, és virrasztottak a földi élettől búcsúzó Pápával és Pápáért. 

Joaquín Navarro-Valls bejelentette, hogy a Pápa egészségi állapota továbbra is rendkívül súlyos. Amikor szólnak hozzá, kinyitja szemét, néha olyan, mintha aludna. Amikor tájékoztatták, hogy a tér tele van fiatalokkal, töredezett szavakkal a következőt mondta: „Kerestelek benneteket. Most eljöttetek hozzám. Köszönöm nektek”.
„Mi ezzel a Pápával nőttünk fel, az ő tanításával. Jó most itt lenni és imádkozni a Szentatyáért, de az érzelmeink annyira privát jellegűek, hogy arról inkább most nem szólunk” – mondta egyikük az ANSA olasz hírügynökségnek. A Pápa testét megtépázta a betegség, de lelke érintetlen, egy utolsó üzenete is ezt tanúsítja: „Boldog vagyok, ti is legyetek boldogok. Imádkozzunk együtt boldogságban, mindent örömmel felajánlok a Boldogságos Szűznek.” 
A Pápa ezt a spirituális végrendeletét utolsó erejét összeszedve titkára, Stanislaw Dzsiwisz segítségével rótta papírra. 2005. április 2-án, szombaton 21,37 perckor mondhatjuk úgy, hogy fogadalmi jelmondatával: „Totus Tuus”- Egészen a Tied, az Atyai házba költözött.
Francesco Rutelli olasz képviselő szerint a Pápa gigantikus öröksége tagadhatatlan, a XX. század legnagyobb alakja, nem hasonlítható hozzá egyetlen államférfi sem. Silvio Berlusconi olasz kormányfő pedig úgy nyilatkozott: „II. János Pál pápa kitörölhetetlen nyomot hagy az emberiség történelmében, fizikai szenvedése, kálváriája egyenrangú erkölcsi nagyságával.” 

A világ mércéjén túl rejlik a teljes igazság, éspedig szent ember volt és őt csak szentségének forrásával, Jézus Krisztussal együtt lehet megérteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése