2018. 03. 30.

Nagycsütörtök ministránsainkkal

2018. március 29-én, nagycsütörtökön hajnali 4 órakor zarándokútra indultunk Főegyházmegyénk székesegyházába, Gyulafehérvárra. 47 hittanos-ministráns gyereket kísértünk, 3 pap és 2 felnőtt. A gyerekeknek is nehéz volt a korán kelés. Az egyik negyedikes diák megjegyezte, hogy embertelen ilyen korán kelni, de azért eljött. Azt hiszem, hogy ebben van az ő zarándoklatának is az értéke. Valami nagyon nehezet Jézusért.
Gyulafehérvárra érkeztünk 9 órakor. Az érseki udvaron nézelődtünk, ismerkedtünk majd csoport képet készítettünk Isten Szolgája Márton Áron püspök ülő bronzszobránál.
10 órától részt vettünk a krizmaszentelési szentmisén, amelyet Exc. és Ft. Dr. Jakubinyi György érsek atya vezetett, Ft. Tamás József püspök, a papság és a hívek közreműködésével.
Utána ismerkedtünk a székesegyházzal, majd a Hittudományi Főiskolával és a Mailáth Gimnáziummal. Két óra tájt indultunk hazafelé, végül is 17,40-re megérkeztünk. Ekkor a Millenniumi templomban a lábmosás szertartása kezdődött. Így a két zarándok apostol is a sorvégére még letudtak ülni.


 Lábmosás szertartása után folytattuk a szentmisét.
Úrfelmutatás
 Oltárfosztás


 Nagycsütörtöki fejhajtás

A 11+2 apostol
Felső sor balról: Kiss Balázs, Szőcs Máté, Bodor Károly - Bálint András, Balázs-Bécsi Máté

Középső sorban: Salamon Bendeguz, László Mátyás - Borbáth Pál, Szabó Tamás

Elől: Bakos-M. Csenge ministráns, Xántus Ágoston, Kovács Ádám – Ft. Tamás József püspök – Balázs-Szabó Soma, Laczkó Csanád, Darvas-Kozma József esp.-plébános

A fotókat köszönöm Iochom Zsoltnak és Szőcs Juditnak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése