2019. 02. 02.

A romániai apostoli nunciust fogadta Ferenc pápa

Magánkihallgatáson fogadta január 31-én Miguel Maury Buendía érseket, Románia apostoli nunciusát Ferenc pápa. A megbeszélés fő témája a Szentatya közelgő romániai látogatása volt.


Miguel Maury Buendía első alkalommal vett részt magánkihallgatáson azóta, hogy a Szentszék sajtóirodája hivatalosan is közzétette a hírt Ferenc pápa május 31. és június 2. közötti romániai látogatásáról.
A hír közzétételekor a bukaresti nuncius úgy nyilatkozott: személyesen tudja, mekkora öröm a Szentatya számára, hogy Romániába látogathat. A háromnapos apostoli út során a pápa felkeresi Bukarestet, Jászvásárt, Csíksomlyót és Balázsfalvát – de Buendía érsek a Vatikáni Rádió román szerkesztőségének úgy nyilatkozott, hogy a pápalátogatás részletes programját csupán az esemény előtt másfél hónappal teszik közzé.
*
Miguel Maury Buendía 1955-ben született Madridban, 1987 júliusa óta áll a szentszéki diplomácia szolgálatában. Számos országban teljesített szolgálatot, 2004-től a vatikáni Államtitkárságon dolgozott, 2008-tól Italica címzetes érseke, illetve Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán apostoli nunciusa volt. Ferenc pápa 2015. december 5-én nevezte ki Románia, majd 2016. január 25-én a Moldovai Köztársaság apostoli nunciusává.
Forrás: Romkat.ro
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése