2019. 02. 09.

Tudomásukra: 2019. február 10.


1. Holnap kezdődik az iskolai tanítás, ezzel együtt a plébániai hitoktatás is. Az órabeosztást az Egyházközségi Apostolban megtalálják.

2. Holnap, február 11-én Lourdes-i Boldogasszony ünnepén van a 27. Betegek Világnapja. Az esti 6 órás szentmisén kiszolgáltatjuk a betegek szentségét a járóbeteg és idős híveinknek.

3. Február 12-én van Istenszolgája Márton Áron püspökké szentelésének 80. évfordulója. A 18 órakor kezdődő szentmise után koszorúzást tartunk a plébánia udvarán a Márton Áron domborműnél.
Az elsőáldozó gyerekek szüleivel kedden 17 órakor értekezletet tartunk a Millenniumi templomban.

4. Pénteken az elsőáldozásra készülők hittanórája 3 és 4 órától. A bérmálkozók felkészítője este 7 órakor kezdődik.

5. Keresztelői felkészítő pénteken 17 órakor.

6. Pénteken a Városházán 18 órakor dr. Balázs Lajos: Rituális szimbólumok a székely-magyar kultúrában címmel tart előadást.

7. Szombaton 10 órakor ministránsképző.

8. Krisztus világa 2019. februári száma kapható. Figyelmükbe ajánljuk Tanúságtételek – című íráást. A hivatások éve kezdetén, a gyulafehérvári szeminárium növendékei advent első vasárnapján plébániákat látogattak meg, ki-ki a lakhelyéhez legközelebb eső nagyobb közösségben töltött egy hétvégét. Három kispap tanúságtételéből olvashatnak részleteket, amelyeket a csíkszeredai Szent Kereszt Plébánia templomaiban osztottak meg a hívekkel. (6-7. oldal) A lap kapható ministránsoknál, és a Katolikus falinaptár a kegytárgyasnál.

9. Híveink adójuk 2%-ával támogathatják Plébániánkat az Egyházközségi Apostol kiadásában, valamint a Krisztus Világa havilap kiadását, ha a Salus Communis Egyesületnek ajánlják fel a 2%-ot. Űrlapok a sekrestyében, a kegytárgyasnál és a plébánián kaphatók.

10. Jövő vasárnap, február 17-én gyűjtés a február 3-án leégett sepsibükszádi plébánia megsegítésére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése