2019. 02. 03.

Leégett a sepsibükszádi plébánia

Leégett a Kovászna megyei Sepsibükszád katolikus plébániája február 3-án reggel 6 óra után. A tűzoltóságot értesítették, de azok a bükszádiak elmondása szerint több mint egy óra késéssel érkeztek a helyszínre....                                           A kár tetemes, mind az épületben, mind anyagiakban. Anyakönyveket, iratokat sikerült kimenteni, de a felmérés és leltározás ezután történik.

Bakó Ferenc sepsibükszádi plébános a Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál megkeresésére elmondta, a plébánia tetőzete teljesen leégett és bezuhant, mindössze az épület falai maradtak meg.
A legfontosabb iratokat igyekeztek kimenteni.
A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, a tűzoltók jelenleg a helyszínen vizsgálódnak. A plébános szerint szabályosan tüzeltek, csak az irodában volt felkapcsolva a villany.
Az utcában nagy füstre lettek figyelmesek. Bakó Ferenc arra kér mindenkit, hogy imáival segítse a szerencsétlenséget elszenvedett plébániát.
Forrás: Romkat.ro, és a sepsibükszádi hívek
Fotók: Kovászna megyei tűzoltóság
Kovászna megyei tűzoltóság(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/leegett-a-sepsibukszadi-plebania-teteje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése