2019. 02. 04.

Ferenc pápa és az Emírségek trónörököse

Az Egyesült Arab Emírségekben a pápa hivatalos fogadási ceremóniájára február 4-én, hétfőn délelőtt az elnöki palotában került sor. Ezt követte a hivatalos látogatás Mohammed bin Zájed Ál Nahján sejknél, a trónörökös hercegnél.


A Szentatya arab-félszigeti látogatásának második napján, február 4-én az elnöki palotában az elhunyt sejk, az Egyesült Arab Emírségek első elnöke, Zájed bin Sultan Ál Nahján fia, az 57 éves trónörökös fogadta Ferenc pápát.
A herceggel folytatott négyszemközti megbeszélés húsz percig tartott. A Szentatya aláírta a vendégkönyvet, amelyben köszönetet mondott a fogadtatásért, majd a béke és a testvéri szolidaritás áldását kérte az ország lakóira.
Ezt követően került sor az ajándékok cseréjére: a pápa egy érmét ajándékozott a trónörökösnek, amely Assisi Szent Ferenc és Ál Malik Ál Kamil egyiptomi szultán találkozását ábrázolja. 
Az esemény nyolcszáz évvel ezelőtt, 1219-ben történt Egyiptomban. 
Mohammed bin Zájed Ál Nahján sejk pedig egy közjegyzői okiratot ajándékozott Ferenc pápának, amely az Egyesült Arab Emírségekben az első templom építésére szánt földterület adományozásáról szóló, 1963. június 22-én kelt dokumentum.
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése