2015. 09. 16.

Ban Ki Mun-nak is meg kell mondani

Az ENSZ főtitkár a háborús övezetekre kellene jobban figyeljen és a béke megteremtésén kellene fáradozni.
Magyarország elmarasztalásában téved, mert a migránsok nem a hazájukkal szomszédos országba akarnak bemenekülni, hogy életüket mentsék, hanem "hetedhét országon át" érkeztek a magyar határra és támadóan lépnek fel.  Ha nyugatra akarnak menni, akkor folytassák útjukat ahol szabad, de ne erőszakkal akarjanak betörni egy országba, amely a törvényes előírásnak megfelelően akarja nyilvántartásba venni őket és rendezett formában segíteni.
Az ilyen "háború és üldöztetés elől menekülők" támadóként lépnek fel. A tehetetlenség jele a Ban Ki Mun nyilatkozata.
Szijjártó helyesen válaszolt!
Olvassuk a tudósítást: 
 ***
A külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ-főtitkár nyilatkozata a magyarországi helyzetről "bizarr és felháborító", Ban Ki Mun "nem a valós tények alapján foglalt állást". 

Szijjártó Péter szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményben arra reagált, hogy Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár egy szerdai New York-i sajtótájékoztatón kijelentette: "sokkolt az a látvány, ahogy ezekkel a menekültekkel és migránsokkal bántak, ez elfogadhatatlan". Minden országnak vannak belső problémái, de ez esetben háború és üldöztetés elől menekülő emberekről van szó, és "együtt érzőnek kell lennünk".

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdai közleménye szerint Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban kiemelte: agresszív bevándorlók támadtak magyar rendőrökre, akik közül tizennégyen megsérültek. "A rendőrök pajzsaikkal védték azt az anyát és egyéves gyermekét, akiket az agresszív tömeg magával sodort. Sajnálom, hogy az ENSZ főtitkára nem a valós tények alapján foglalt állást" - fogalmazott a miniszter.

napi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése