2015. 09. 16.

Erőszakos támadás, áttörték a migránsok a kaput Horgosnál

Az erőszakosok támadása. Így is lehet mondani. Ha valaki segélyt kér és menedéket, akkor annak alkalmazkodnia kellene ahhoz, hogy a hatóság tudja végezni feladatát. Ezek pedig mint a leninista fiúk: Előre bátran elvtársak, irgalmat nem ismerünk... Öntörvényűség!!! Ennek Európában nem volna helye. De Merkel asszony elkövette a legnagyobb butaságot életében, és felbátorította a migrációra vállalkozókat. Ezzel már mindnyájan tudjuk, hogy politikai szereplése ezzel a mandátummal véget ér. Megérdemli!
Németország lakói pedig rettegnek, és ha a muszlimok elkezdenek tömegesen randalírozni Európában, akkor Schultz, Juncker, Hollande, stb tehetetlenek lesznek.
A muszlim szent kötelessége, hogy 2 embert megtérítsen életében. Ezt pedig úgy is felfogják, hogy a férj 2 gyermeket, a feleség is 2 gyermeket vállal! Ez a minimum.
Ezen migrációnak súlyos következményei lesznek. Ennek okozója az Egyesült Államokban fészkelő bankárok, a pénzes oligarchia stb.
Magyarország a schengeni övezetet védi és a Nyugat most is magára hagyta!! Ez az európai liberalizmus aljassága!!! És ehhez még magyar állampolgárok és politikusok is társulnak, ez hazaárulás! Nem szabadna büntetlenül hagyni azt, ha valaki hazája ellen cselekszik!!!
Szükséges, hogy legalább imádsággal támogassuk az Orbán kormányt!
Lássuk a tudósítást:
**
A migránsok áttörték a kaput a szerb-magyar határ szerbiai részén, Horgos 2-nél, és át is jöttek a magyar területre. A rendőrök kicsit később visszaszorították a kaput áttörő migránsokat Horgos 2-nél szerda délután - jelentette az MTI.


Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt tapasztalta, hogy a migránsok mintegy ezer fős tömege hátrálni kezdett, és eközben több gyermek, illetve felnőtt megsebesült.
Nem sokkal később egy körülbelül ötven fős csoport folytatta a kövek dobálását a rendőrök felé. A magyar rendőrök vízágyút és könnygázt vetnek be.

20 rendőr megsérült, két gyereket átdobtak a kerítésen
"Felfegyverzett illegális migránsok támadták meg a magyar határt, átszakították a kerítést, és azóta a magyar rendőrök a testükkel védik a magyar határt, és természetesen megakadályozzák, hogy felfegyverzett erőszakos migránsok úgy jussanak át Magyarországra h nem ellenőrzik őket" - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán délután Röszkén egy rendkívüli sajtótájékoztatón az Index helyi tudósítása szerint.
"Sokszor kértük az országon áthaladó, látszólag békés migránsokat az elmúlt hetekben, hogy tartsák be az alapvető szabályokat. Ma azonban valami megváltozott, kiderült, hogy valójában ezek az emberek az erőszaktól sem riadnak vissza" - tette hozzá.

Bakondi György, a miniszterelnök biztonságpolitikai főtanácsadója a sajtótájékoztatón azt mondta, a támadás előtt egy órával a menekültek ultimátumot intéztek a rendőrökhöz, azt mondták, vagy átengedik őket, vagy erőszakot fognak alkalmazni. "A magyar rendőrség természetesen semmilyen ultimátumnak nem enged" - mondta.
Bakondi: egyre erősebb kerítést állítunk fel
Bakondi szerint a rendőrség jól és higgadtan reagált arra, hogy a menekültek egy csoportja áttörte a kerítést. A helyszínen körülbelül ezer migráns lehet, és Bakondi úgy véli, nincs "utánpótlásuk", azaz nem érkeznek újabb menekültek a határhoz. "A kerítést helyre fogjuk állítani, sőt, egy erősebb kerítést állítunk fel".
A menekültek és a rendőrök közötti összecsapásban 20 rendőr sérült meg, két kisgyermeket pedig átdobtak a határ magyar oldalára a menekültek, őket mentővel elszállították, mondta a főtanácsadó.
A szerb hatóságok haladéktalan fellépését kérte Szijjártó
A szerb hatóságok haladéktalan fellépését kérte az agresszív bevándorlók csoportja ellen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ivica Dacic szerb külügyminisztertől - közölte a tárca szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a két miniszter délután telefonon egyeztetett, amelynek során Szijjártó felhívta szerb kollégája figyelmét arra, hogy bevándorlók egy csoportja a régi röszkei határátkelőnél kövekkel és betondarabokkal folyamatosan támadja a magyar rendőröket.
Mivel a bevándorlók a támadást Szerbia területéről hajtják végre, ezért Szijjártó határozottan arra kérte Ivica Dacicot, hogy a szerb hatóságok haladéktalanul lépjenek fel az agresszív bevándorlók csoportja ellen - olvasható a közleményben, amely arra is kitért, hogy a szerb külügyminiszter a kérés haladéktalan közvetítését ígérte Nebojsa Stafanovic szerb belügyminiszternek.
Szijjártó az M1-en elmondta, hogy írásbeli jegyzéket is eljuttattak Szerbiának az ügyben. Hozzátette: néhány tucatnyian támadják a magyar rendőröket a szerb oldalról, megfékezésük nem komplikált.
A tárcavezető azt is megjegyezte: komoly médiakampány zajlik Magyarország ellen, kíváncsian várja, hogy a mostani képeket hogyan fogják az esti híradókban bemutatni, és milyen erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy úgy láttassák, mintha a magyar rendőrök követtek volna el bármilyen erőszakos cselekedetet az "ártatlan bevándorlókkal szemben". Ezekből a képekből mindenkinek világosan látnia kell, hogy a magyar rendőrséget egy brutális támadás éri - fogalmazott, hozzátéve: a helyzet rámutat a magyar kormány elmúlt időszakban hozott intézkedéseinek helyességére.
Felálltak a szerb rendőrök is
Este fél hét körül az Index azt írta az M1-re hivatkozva, hogy szerb rendőrök érkeztek a határhoz, akik laza kordonként álltak fel a kerítés előtt, de el lehet menni mellettük. A szerbek néhány buszt vittek a határhoz vezető útra, ahová a rendőrök megpróbálták felterelni az embereket és rávenni a menekülteket, hogy szálljanak fel, illetve megpróbálták kiterelni az embereket a határtól.
A Guardian szerint a magyar hatóságok egyrészt felszólították a szerbeket, hogy tegyenek rendet a határ szerb oldalán, másrészt közölték, hogy 30 napig zárva lesz a határ Szerbia és Magyarország között - írja az Index. 
napi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése