2015. 09. 11.

Mérce nélküli csatlakozás Schengen-hez?


Forrás: slideshare.net
Mielőtt a közel-Kelet és Afrika megindult volna, azelőtt az ET és az EUT még éretlennek ítélte Romániát és Bulgáriát a SCHENGEN-i csatlakozásra.
Ahogy a migráció elkezdődött és szét kell osztani az EU-s országokban (hogy először is eltartsák) az idegen kultúrájú, nyelvű és fajú embereket, akkorra alkalmassá vált Románia és Bulgária. Közben a Székelyföldre 320 migránst akarnak telepíteni. Ponta szerint Románia 1786 menekültet képes befogadni.
Az EU pedig 6351 menekültet irányítana  Romániába.
Hargita és Kovászna megyében több tanügyben dolgozó kisegítő személyt bocsátottak el az elmúlt két hétben, mint amennyi migránst akarnak ide küldeni.
Ez a Székelyföld megsemmisítésére irányuló törekvés!
Ez nem veszély?
Mikor kezdünk már felébredni és védekezni?  
Hol van a politikum?
Most igaz emberekre van szükség, amilyen Szent József volt. Ő a betlehemi hajlékot is kész volt otthagyni, hogy Jézus életét mentse. A mi választott vezetőink, kiknek az életét akarják védeni és menteni?

** 
Az európai bizottság szerint Románia és Bulgária eleget tesz a schengeni csatlakozás elvárásainak, így a döntés már mindössze politikai.

A csatlakozást jóvá hagyó döntést az unión kívül működő Európa Tanács és az Európai Unió Tanácsa közösen fogja meghozni.

Emlékeztetőül, legutóbb a holland vétó azt eredményezte, hogy Románia területén feltartóztatták a tulipán-szállítmányokat, úgymond fertőzésveszély miatt.


marosvasarhelyiradio.ro / hotnews.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése