2016. 12. 06.

Orbán Viktor csütörtökön Szatmárnémetibe látogat

Lapunk értesülései szerint csütörtökön látogat Szatmárnémetibe Orbán Viktor miniszterelnök, hogy támogatásáról biztosítsa a romániai parlamenti választások kampányfinisében az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) közös jelöltlistáját.
orban_hunor_szatmar_b 
Orbán Viktor a 2014-es EP-választás előtt is felkereste Szatmárnémetit
Úgy tudjuk, hogy néhány órás magánlátogatása során a kormányfő megbeszélést folytat többek között Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel, Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármesterrel és Pataki Csabával, a Szatmár Megyei Tanács elnökével.
A Fidesz elnöki tisztségét is betöltő miniszterelnök partiumi látogatása már Kelemen Hunor november 22-ei budapesti megbeszélései során körvonalazódott. Akkor a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) múlt heti ülésének előkészítése jegyében tárgyalt egymással Orbán Viktor kormányfő az RMDSZ elnökével az Országházban. Az akkori megbeszélésnek a romániai parlamenti választások is aktualitást adtak, ennek kapcsán a tárgyaló felek elégedetten állapították meg, hogy a jelöltállítás és a választási felkészülés terén megvalósult a magyar összefogás.
„Orbán Viktor és Kelemen Hunor fontosnak nevezte, hogy a román törvényhozásban erős magyar képviselet legyen" – közölte a találkozót követően Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel. A budapesti tárgyaláson Kelemen Hunor szatmárnémeti látogatásra hívta meg a magyar kormányfőt; Havasi már akkor előrebocsátotta, hogy erre a programra várhatóan még ebben az évben sor kerül.
Orbán Viktor egyébként a 2014. május 25-én rendezett európai parlamenti választás előtt is felkereste Szatmárnémetit, és a megmérettetésen való részvételre buzdította a magyarokat. A Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel a római katolikus püspökségen folytatott zártkörű megbeszélést követően a miniszterelnök elmondta, a Fidesz–KDNP és az RMDSZ kölcsönösen támogatják egymást, hiszen egyaránt abban érdekeltek, hogy Európa jövőjét az európai néppárti politika határozhassa meg a következő öt évben.

Krónika - Rostás Szabolcs
**


Ima népünkért
Mindenható örök Atya, a Te kezedben van az emberek sorsa és Te szabod meg a népek jogait: tekints kegyesen reánk, akiknek jövőjét és boldogságát első szent királyunk a te Szent Fiad édesanyjának,  a mi Nagyasszonyunknak kezébe tette le.
Tekints reánk, válságos időket élő népedre  és áraszd ránk Szentlelkedet, hogy segítségével mindnyájan meglássuk az igazság útját, építsük nemzetünk egységét és szolgáljuk javát.
Adj, Urunk, vezetőinknek kellő bölcsességet és elszánt, erős akaratot, hogy a te szíved szándéka szerint előmozdítsák a szociális igazságosságot és az emberhez méltó életet.
Világosíts meg és támogass minket, hogy szentjeink és nagyjaink példája nyomán felelősséget érezzünk szülőföldünkért és a szükséget szenvedőkért. Kérünk, áldd meg mindennapi fáradozásunkat, hogy az a Te dicsőségedre és ami boldogulásunkra váljék.
Magyarok Nagyasszonya Csíksomlyói Boldogasszony, Szent Mihály arkangyal, Szent István király, Szent László király -  könyörögjetek érettünk a mi Urunk, Jézus Krisztusnál. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése