2017. 01. 21.

Ferenc pápa köszöntötte a beiktatott amerikai elnököt

Az Egyesült Államok 45. elnöke beiktatása alkalmából január 20-án, pénteken a szentatya üzenetben köszöntötte Donald Trump új elnököt.


Szívélyes jókívánságait küldi és imáiról biztosítja. Kéri a Mindenható Istent, hogy adja meg az új elnöknek a bölcsességet és az erőt magas hivatalának gyakorlásához. Most, amikor az emberi családot súlyos humanitárius válságok sújtják, előrelátó és közös politikai válaszokra van szükség. Imádkozom, hogy döntéseit egyrészt azok a gazdag spirituális és etikai értékek vezessék, amelyek az amerikai történelmet alakították, másrészt a nemzetnek az az elkötelezettsége irányítsa, amely az emberi méltóság és a szabadság elősegítésére irányul világszerte – írja üzenetében Ferenc pápa az új amerikai elnöknek.

Annak a kívánságának ad hangot, hogy Donald Trump vezetése idején Amerika nagysága továbbra is mindenekelőtt abban legyen mérhető, hogy milyen mértékben fordít figyelmet a szegényekre, a kirekesztettekre és a szükségben szenvedőkre, akik mint Lázár ajtónk előtt állnak. Ezekkel az érzésekkel fordulok az Úrhoz, hogy adja meg Önnek és családjának, valamint a szeretett amerikai népnek a béke, az egyetértés, az anyagi és lelki gazdagság áldását – zárja üzenetét Ferenc pápa.

Pénteken helyi idő szerint 12 órakor beiktatták hivatalába az Egyesült Államok 45. elnökét, Donald Trumpot. Az ünnepségsorozatra közel egymillió vendéget vártak, ugyanakkor több tucat helyszínen tüntetéseket is szerveztek a republikánus elnök ellen. A beiktatási ceremóniát több koncert és bál követi.
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: News.va
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése