2017. 01. 07.

Mínusz 21 Celsius-fok volt Csíkszeredában

Az erdélyi települések közül Csíkszeredában volt a leghidegebb szombatra virradóra: mínusz 21 Celsius-fokot mutatott a hőmérő.
hideg vn 003_b
A Nagyszebeni Regionális Meteorológiai Központ munkatársa, Cristian Greu szerint a többi Hargita megyei településen is erős fagy volt: Gyergyóalfaluban és a Bucsin-tetőn mínusz 18 fokot, Székelyudvarhelyen mínusz 17 fokot, Maroshévízen mínusz 15 Celsius-fokot mértek – számol be az Agerpres.
A meteorológus szerint mínusz 20, mínusz 22 fok körüli értékekre kell számítani a következő éjszakákon is Hargita megyében, a Kovászna megyei Bodzafordulón pedig vélhetően ennél is alacsonyabb értékek várhatók.
A januári hónap legalacsonyabb hőmérsékletét 1985-ben mérték Csíkszeredában, akkor 38,4 Celsius-fokig süllyedt a hőmérők higanyszála.
Fagyriadót rendeltek el
Elsőfokú fagyriadót hirdetett az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország egész területére. A meteorológusok szerint szombaton, vasárnap és hétfőn az ország nagy részén erős fagy lesz, éjszaka és nappal is. A legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek –16 és –10 Celsius-fok között alakulnak, éjszaka –25 és –15 Celsius-fok közötti hőmérsékletre kell számítani.
Az ANM előrejelzése szerint az ország nagy részén a jövő hét folyamán is kitart a fagy.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése