2017. 01. 22.

Nemzeti gyásznap - a tanár vallomása

A csíkszeredai Millenniumi templomban - és a gyulafehérvári érsekség templomaiban - minden szentmise végén imádkoztunk a szerencsétlenségben elhunytakért és a sérültek mielőbbi gyógyulásáért.
**
Vígh György egész családja a buszon volt: a két szülő és a két gyerek. Mindenki jó hangulatban. Az úton szinte senki sem volt: nyugodtan vághattak neki az utolsó szakasznak Magyarország felé.A testnevelő tanár és felesége, Erika valamint két gyerekük, Balázs és Laura a busz első részében ült. Mindenki aludt: egy csattanásra ébredtek. A busz egy oszlopnak ütközött Verona mellett. Azonnal tűz ütött ki a busz első részében. Megpróbáltam kihúzni a lányomat, Laurát az ablakon, melyet a férjem kitört, de nem tudtam. A lányom aludt, nem mozdult. Olyan gyorsan jött a tűz, hogy nem tudtam megmenteni – mondta Erika asszony a Corriere della Sera tudósítójának. A legnagyobb olasz lap kiemelt helyen foglalkozik a magyar autóbusz tragédiájával. Meginterjúvolta a hős testnevelő tanárt, aki kirepült a buszból, de visszament és a lángok között próbálta menteni a gyerekeket. Sokat sikerült is, de két saját gyerekét nem!
Imádkoztam, hogy legalább Balázs élje túl mondta az apa, aki maga is súlyos égési sérülésekkel van kórházban Olaszországban.
Sok elégett holttestet nem sikerült azonosítani. Ezért sokáig élt a remény, de végül Timaffy Judit milánói magyar főkonzul közölte: a testnevelő tanár másik gyereke, Balázs is a halottak között van. A busztragédia okát még mindig vizsgálják. Egyelőre senki sem tudja megmondani: miért ütközött egy oszlopnak Verona közelében a magyar iskolásokat szállító busz? Arra sincsen válasz, hogy miért borult oly gyorsan lángba a jármű, ahonnan igen nehéz volt kimenekülni.

vigh-gyorgy
Fotó: ezt a szelfit közölte az olasz lap. A forrása szinyeigimibp.hu

globoport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése