2017. 01. 22.

Hirdetés: 2017. január 22.



1. A magyar kultúra napja van, 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.
A megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.
2.   Január 9-én leéget Gyurka Valentin moldvai Magyar tanító háza Külsőrekecsinben. Mindenük eléget, még az aktáik is. Semmije se maradt a négy gyermekes családnak. A mai perselyezéssel szeretnénk segíteni a családon. Ha valaki külön is támogatni szeretné e családot házuk újjáépítésében, adományát jutassa el a plébániára.
3.   A plébániai hittanórákat a beosztás szerint, vagyis kedden, csütörtökön és pénteken tartjuk. Az elsőáldozásra készülőknek pénteken du. 3-4., és 4-5 óráig van a felkészítő hittanóra. Az elsőáldozás május 7-én és 21-én lesz.
4.   Csütörtök este fél 8 órakor az ifjúság órája.
5.   A bérmálkozók felkészítője péntek este 7-8 óráig tart. A bérmálás Pünkösdvasárnap, június 4-én lesz.
6.   Keresztelői felkészítőt tartunk minden pénteken 17 órától a plébánia hittantermében.
7.   Szombaton 10 órakor a ministránsképző.
8.   A Krisztus világa januári száma megjelent, kapható a kegytárgyasnál és a szentmisék után a ministránsoknál. Ára 1,50 lej.
9.   VERSTERÁPIÁS ÖNISMERETI MŰHELYT tart Homa Ildikó, kolozsvári szociális testvér, pszichológus Csíkszeredában Esztétika, stílus és ritmus az életemben címmel. Ha  verseken keresztül és másokkal együtt  szeretnének elmélyülni az önismeretben és szembenézni életük "verseivel", akkor szeretettel várjuk 2017. február 11-én, szombaton 10 órakor a Millenniumi templomba.
A műhelyfoglalkozáson való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a 0745 703 732 telefonszámon (Homa Ildikó SSS a műhely vezetőjénél).A helyek száma korlátozott.
10.  Ökumenikus imahét kezdődik holnap Csíkszeredában. Minden este 18 órakor. Hétfőn a Millenniumi templomban, kedden a reformátusban, szerdán a zsögödi templomban, csütörtökön a Segítő Mária Gimnázium kápolnájában, pénteken az unitárius, szombaton az evangélikus imaházban. Bővebb tájékoztatót az Egyházközsgi Apostolban találnak.
11.  Legkevesebb tizenhatan meghaltak egy magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében. Imádkozzunk a halottakért, valamint a sebesültek felgyógyulásáért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése