2018. 02. 11.

Hirdetés: 2018. február 11.1. A plébániai hittanórákra várjuk a gyerekeket.

2. Hamvazószerdával kezdődik a nagyböjti szent idő, melynek célja húsvét ünneplésének előkészítése. Szerdán szigorú böjt van, vagyis tilos a hús fogyasztás. A nap folyamán egyszer szabad jóllakni, de megengedett két másik, csökkentett mértékű étkezés. Ennek megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. A fő étkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. A háromszori étkezés alól fel vannak mentve a betegek, a várandós és szoptató anyák, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, akiket a szigorú böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. A nagyböjtben tartózkodjunk mindenféle zajos mulatságtól.

Hamvazószerdán szentmisét végzünk fél 7, 7, de. 11 és 18 órakor.

3.   Pénteken este fél 6 órától keresztutat végzünk, vasárnap pedig du. fél 5 órától.

4. A Városházán pénteken 18 órakor Dr. Obrusánszky Borbála: Kelet Kapuja folyóiratot és az Európa ura Attila című könyvét ismerteti.

5.   Szombaton 11 órakor helyezik örök nyugalomra Ft. Pénzes József atyát a Szent Ágoston templomban megtartott szentmise után. 
Imádkozzunk érte, aki 1988-tól 1995-ig e plébánián szolgált segédlelkészként, majd a Szent Ágoston plébánián halála napjáig.


6.   Híveink adójuk 2%-ával támogathatják Plébániánkat az Egyházközségi Apostol kiadásában, vagy a Krisztus Világa havilapunk kiadását, ha a Salus Communis Egyesületnek ajánlják fel a 2%-ot. Bővebb információt az Apostolban találnak, űrlapot pedig a sekrestyében.
7. Szíves figyelmükbe ajánljuk a katolikus sajtót.

Ajánló:
Ha házasodni akarnék, férjet keresnék és nem örökséget!
Szeretetláng 1. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése