2016. 09. 24.

A kísértés folyosója

Simon A.: A nagy szenvedély
A híres író, Victor Hugo A kísértés folyosója c. elbeszélése arról szól, hogy a pénzügyminiszter kincstárnoki állást hirdetett meg. A megadott órára nagyon sokan jelentkeztek, és mindnyájukat egy nagy terembe tessékelték. Innen kellett egyenként átmenniük egy hosszú és széles kivilágított folyóson a pompásabb terembe, ahol mindnyájukat a miniszter fogadta. Igen ám, de a kísértés folyosójának két oldalán drága kincsekkel megrakott asztalok voltak. Az ott áthaladó jelöltek azt gondolták, itt a jó alkalom, hogy meggazdagodjunk és zsebükbe rejtettek a kincsekből. Mikor az utolsó jelentkező is átment a kísértés folyosóján, a miniszter táncra szólított őket.
Gyors és ugrándozó táncot kellett járniuk.
Simon A.: Salome tánca
A jelöltek majdnem mindegy szálig nagyon óvatosan, kimérten táncolt. Csak egy valaki akadt a sok jelentkező között, aki felszabadultan és boldogan táncolt.
Ő volt az, aki nem rejtett semmit a zsebébe.
A miniszter őt alkalmazta.
Mindnyájan a pompás földi élet „kísértés folyosóján” haladunk keresztül a megígért örök hajlék felé, ahol szerető Istenünk vár reánk.
Törekedjünk, hogy a kísértésnek, a földi kincsek gyűjtésének, a kényelmes, szabados és élvezetekre csalogató életfelfogásnak idejében ellenálljunk és haladjunk Urunk, Istenünk felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése