2016. 09. 17.

Hirdetés: 2016. szeptember 18.



1. Szerdán 18 órától jegyeskurzus. Ugyanakkor az esti 7 órás szentmise után a Millenniumi templomban elkezdődik az Élet a Lélekben szeminárium, amely november 30-ig tart. Kortól függetlenül részt lehet venni.
2. Csütörtök este 19,30-tól az Ifjúság órája.
3. Pénteken keresztelői felkészítő.
4. Megjelent a Krisztus Világa szeptemberi száma. Kalkuttai Szent Teréz, Isten Szolgája Márton Áron gondolatai után az I. világháború Centenáriumán tett Galíciai harcokkal, és a legendás futballista, Puskás Ferenc életével ismerkedhetünk meg. A képekben gazdag folyóirat ára: 1,50 lej.
5. Szeptember 20 és 28 között imakilencedet tartunk Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá avatásáért.
6. Szeptember 29-én autóbuszos zarándokútra megyünk Gyulafehérvárra, a székesegyház búcsúján és Márton Áron püspök új sírhelyének avatásán veszünk részt. A felnőttek részére beteltek a helyek. A diákok és ministránsok, ha elkéredznek, akkor feliratkozhatnak a zarándoklatra. Az iratkozás 10 lej.
7. Medzsugorjei zarándoklat október 19-25 között. A zarándoklat ára 200 euró. 
Jelentkezni lehet az Egyházközségi Apostolban megadott címeken.
8. Jövő vasárnap a szenátor és képviselő jelöltjeinknek lehet támogató aláírást gyűjteni, ehhez szükséges a személyi igazolvány.
9. Szeptember 19-től két héten át a Magyar Főkonzulátuson lehet szavazni a migráns kvóta ellen, NEM-mel. 

Nagy Lajos király hadvezére, Lackfi Endre 1345-ben és 1352-ben negyvenezer székely harcos segítségével háromnapos küzdelemben legyőzte a tatárokat és kiverte Kunország területéről. Ezután a király saját fennhatósága alatt falvakat és városokat létesített a Szeret és Prut folyók mentén, valamint Havasalföldön. A városalapítási lehetőség nagyban vonzotta a szlávokat és a balkáni népeket.  A király, mivel az ország belső területén a hit és szertartás egységét fenn akarta tartani, törvényben „az összes románokat és ruténeket latin szertartású püspököknek rendelte alá. A déli kerületekben a betelepülést a latin szertartás elfogadásától tette függővé.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése