2016. 09. 29.

Pénteken legalább vedd ki a levélcsomagot!

Már csak egy nap maradt hátra az október másodikán zajló kvótanépszavazásig, amely előtt az RMDSZ és az EMNT irodahálózata is vállalta, hogy eligazítást nyújt az érdeklődők számára. Sokan vették igénybe a felajánlott segítséget.
levelszavazatok vn 001_b 
Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának Gál Sándor utcai épülete
Tiboldi László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) országos alelnöke megkeresésünkre elmondta, folyamatosan érkeznek hozzájuk az érdeklődők, akik elsősorban a levélszavazatok leadásával kapcsolatosan, valamint az azonosító nyilatkozatok kitöltésében kérnek segítséget, mivel – mint fogalmazott – nem igazán értenek hozzá.
„A múlt héten hétfőtől péntekig több mint 8000 levélszavazatot adtunk már le a csíkszeredai főkonzulátuson. Tömeges érdeklődés van minden irodában, remélem, hogy ezen a héten még több be fog gyűlni, mint a múlt héten. Jól tudjuk, hogy sokan az utolsó két-három napban mozdulnak meg. Múlt héten elsősorban az idősebb korosztály jelentkezett, remélem, hogy az elkövetkező két-három napon a fiatalabbak is leadják szavazataikat” – tette hozzá Tiboldi.
Becze István, a RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke is megerősítette: sokan igénylik a segítséget. „Folyamatosan van a csíkszeredai irodánkban valaki, továbbá levélben és személyesen is tájékoztatjuk a helyi szervezeteinket, illetve polgármestereinket. Nagy az érdeklődés, már több ezren látogattak a városi és vidéki irodáinkba. Sokan hozták be a borítékokat, csütörtök folyamán el kell vigyük a Piac utcai irodánkban lévő urnát a konzulátusra, mivel már nem fér több levél bele. Leginkább a kitöltésnél kérnek segítséget, kevesen fognak neki otthon kitölteni a dokumentumot, inkább behozzák, és a kollégáink segítenek nekik. Leggyakrabban az idősebb korosztály fordul hozzánk” – fogalmazott Becze.
Péntek a határidő
Zsigmond Barna Pál, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetőjét arról kérdeztük, hogy mire érdemes odafigyelni az utolsó napokban. „Két üzenet van, amit szeretnénk tudatni a szavazókkal: az egyik az, hogy aki a csíkszeredai főkonzulátusra kérte a levélcsomagot, és még nem vette át, az péntekig tegye meg, mert október 2-án már nem lehetséges. A másik az, hogy a levélszavazatok postai feladását nem javasoljuk, mivel késve érkezik meg a küldemény. Ez a két fő üzenet. Ugyanakkor a borítékokat másodikán is le lehet adni, viszont átvenni csak péntek estig lehet a csíki zónában. Mindenkinek joga és felelőssége részt venni a választásokon!” – emelte ki a főkonzul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése