2013. 06. 17.

MAGYAR ÁLLAMTITKÁR A PÁPÁNÁL


Pénteken este a magyar kormány képviselője fogyatékkal élő és egészséges magyar és olasz művészek alkotásaiból rendezett kiállítást nyitott meg a Római Magyar Akadémián.
Soltész Miklóst fogadta Vincenzo Paglia érsek, a Család Pápai Tanácsának elnöke. Az eredetileg félórásra tervezett, de egy óránál is tovább tartott megbeszélés során feltárták az együttműködés lehetőségeit.
A szociális és családügyért felelős államtitkár szombaton reggel 7 órakor részt vett Ferenc pápa szentmiséjén a vatikáni Szent Márta Ház kápolnájában. Ezt követően személyesen is lehetősége nyílt találkozni a Szentatyával. Átadott a pápának egy ajándékot, amelyet magyarországi fogyatékkal élők és az őket gondozók készítettek. Annak a reményének adott hangot Soltész Miklós, hogy "ezáltal Ferenc pápa olyan képet kapott Magyarországról, hogy mi odafordulunk azok felé az elesett és segítségre, támogatásra szoruló emberek felé, akiknek az élete valamilyen oknál fogva nehézzé vált".

Szombaton továbbá az „Egy közülünk” európai életvédő kezdeményezés vezetőtanácsának római ülésén tartott előadást. Vasárnap délelőtt pedig részt vett a Szent Péter téren a Ferenc pápa által az élet védelme érdekében bemutatott szentmisén. Ezt követően adott interjút műsorunknak.

(sv) VR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése