2016. 04. 17.

Hirdetés: 2016. április 17.



1. Hétfőn az elsőáldozók II. csoportjába járó gyerekek szüleivel közös értekezletet tartunk du. 6 órakor a Millenniumi templom Mailáth termében. Kérjük a szülők megjelenését.
2. Kedden Szent Antal kilenced. Az esti szentmisében igehirdetést tartunk.
3. A plébániai hitoktatást megtartjuk “az iskola másként” keretében.
4. Szerdán du. 3 órától Szécsényben nagy takarítás, közmunka.
5. Pénteken du. 6 órától keresztelői felkészítő.
6. Adójuk 2%-val segíthetik plébániánkat az Egyházközségi Apostol és a Krisztus világa lapok kiadásában. Űrlapok kaphatók a sekrestyében és a kegytárgyasnál.

7. Érsek atyánk körlevele szerint az Ukrajnában élő emberek megsegítésére gyűjtést tartunk április 24-én, jövő vasárnap. Segítőkészségüket előre is köszönjük.

8. A Krisztus világa folyóirat áprilisi száma kapható a kegytárgyasnál. Tartalmában gazdag, színes lap ára 1,50 lej. Krisztus világa, 2016. április - Szemle

9. Jövővasárnap búzaszentelő a 11 órakor kezdődő szentmisén.

10. Történelmi és kegyeleti zarándokutat szervezünk az I. világháború centenáriuma alkalmából augusztus 15-20 között Galíciába, Kelet-Lengyelországba, ahol 21 csíkszeredai hős katona áldozta életét. A zarándokút 6 nap és 4 éjszaka: Przemysl (ejtsd: Semisl), Borek páncélerőd, Werner erőd, Helytörténeti Múzeum, osztrák-magyar katonatemető, Letownia erődnél megemlékezünk az itt harcoló Gyóni Géza költőről, Jaroslaw, Gorlice, Kuznai katonai temető, Tarnow - Bem apó múzeuma, Limanowai csatatérről Felvidéken át Máriapócsra, a Szent Mihály bazilika és kegykép megtekintése. 20-án a hajdúnánási ünnepségen emléktáblát helyezünk el az 1916-ban ide menekült székelyek emlékére. Részvételi díj: 330 Euró/fő. A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 6 éjszaka szállás költségét félpanziós ellátással (reggeli és vacsora) valamint a csoportkísérő-idegenvezetést. A belépőjegyek és a biztosítás 40 euró. Még 15 szabad hely van, jelentkezni a plébánián lehet.
11. Az elsőáldozás május 1-jén és 22-én lesz, a bérmálás május 15-én 11 órakor és ezt követően a Márton Áron-szoborcsoport megáldása 13 órakor. Erről többet: Erdély legszeretettebb embere - szoboravatás Csíkszeredában
12. Szombaton az esti mise után, azaz 19,45 órakor Stoffán György - Zadravecz-passió című könyvének dedikálással egybekötött bemutatója a Millenniumi-templomban. A könyv ára: 30 lej.
13. Kérésre hirdetjük, hogy egy narancssárga színű gázmérőgép, téglalap alakú, antennával ellátva elveszett a Goga Líceum és a Központ között. A szerencsés megtaláló a műszert leadhatja a plébánián.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése