2016. 04. 12.

Saját zsebéből állíttatja helyre Krisztus sírját a jordán király

Abdullah király már ki is adta az erről szóló rendeletet. Az ammáni udvar közleménye szerint tájékoztatta erről Jeruzsálem, Palesztína és Jordánia görög-katolikus pátriárkáját, III. Kyrios Kyrios Theophilost.  
A pátriárka, akinek székhelye a Szent Sír-templom, megköszönte a nagylelkű felajánlást, és arról beszélt, hogy a jordán király nemcsak szavakkal, de tettekkel is kiáll amellett, hogy muszlimok és keresztények békében élhessenek egymás mellett az egész világon, és különösen a Szentföldön. És hogy a jordán uralkodó család egyedülálló történelmi szerepet tölt be a jeruzsálemi iszlám és keresztény szent helyek megóvásában.
Theophilos pátriárka márciusban írt alá megállapodást az athéni műszaki egyetemmel (NTUA) arról, hogy helyreállítják Jézus sírját, a jeruzsálemi örmény patriárka hivatalával és a Szentföldön szolgáló ferences misszionáriusokkal közösen. Azóta már tanulmány is készült arról, hogy ezt miképpen lehetne megoldani. A terveket eljuttatták több keresztény vallási vezetőnek és néhány kormánynak is, köztük az ammáninak.
A Szent Sír-templom Jézus Krisztus keresztrefeszítésének és feltámadásának bibliai helyszínén, a Golgotán épült, és a kereszténység egyik legfontosabb szentélye.

globoport.hu 
Karakai Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése